Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

Agapornis

Een agapornis is een klein soort papegaai, oftewel een kromsnavel genoemd. Ze zijn populair dankzij hun lief gevende maar toch wat felle en nieuwsgierig karakter. Zo is een tamme agapornis een ware aanvulling voor het gezin of voor iemand die alleen woont.

Agapornis tam maken

Als je een agapornis tam wilt maken dan moet je de nodige aandacht en tijd steken in jouw dwergpapegaai. Een halfuur per dag zal wellicht niet genoeg zijn dus bereken van te voren goed in als jij de tijd hebt om jouw nieuwe agapornis tam te maken.

Ga ten eerste na hoe schuw jouw dwergpapegaai momenteel is, dit bepaald waar jij begint met het tam maken. Zo zal een dwergpapegaai die al door de hele kooi begint te vliegen bij het zien van een persoon veel meer aandacht nodig hebben dan een agapornis die alleen schrikt als je met je hand te dichtbij komt.

Mocht jouw dwergpapegaai erg schuw gaan begin dan met het zitten naast de kooi van jouw dwergpapegaai. Door bijvoorbeeld jouw laptop naast de kooi te zetten zal jouw agapornis wennen aan jouw aanwezigheid.

Tamme agapornis

Om jouw dwergpapegaai nog tammer te maken kan je nadat jouw dwergpapegaai aan jouw aanwezigheid gewend is beginnen met jouw hand op de kooi te leggen, praat ondertussen zachtjes tegen jouw agapornis en doe dit een aantal keren per dag, zodra je verandering merkt in het gedrag kan je de dwergpapegaai proberen voer aan te bieden door de tralies van de kooi heen.

Gebruik hiervoor bij voorkeur een stuk trosgierst, deze kan je als eerst van veraf aanbieden en door het stokje na verloop van tijd steeds meer in te korten zal de dwergpapegaai steeds iets dichterbij moeten komen om een hapje te nemen.

Agapornis snel tam

Wil je jouw vogel zo snel mogelijk tam maken? Dan kan je ervoor kiezen om jouw dwergpapegaai te knippen. Niet iedereen is hier voorstander van en het advies is dan ook om een specialist jou te laten zien hoe je de vleugels van jouw huisdier knipt.

Zodra de vleugels geknipt zijn is het de bedoeling om zoveel mogelijk met jouw vogel in de hand te zitten, kijk bijvoorbeeld lekker naar de tv terwijl je jouw dwergpapegaai in de hand hebt en geef hem regelmatig wat te eten of te drinken. Wanneer hij of zij probeert weg te vliegen zal dit niet lukken waarna je hem snel weer kan oppakken, zo zal de vogel leren dat hij van jou afhankelijk is.

Meer informatie over het tam maken van jouw huisdier? Kijk dan op de agapornis

Rate this post