Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

apk controleEen APK is verplicht voor alle auto’s in Nederland. Elke auto moet jaarlijks een APK keuring ondergaan m.u.v. oldtimers en auto’s jonger dan 3 jaar.

De APK keuring is een jaarlijks terugkomend iets waarbij er een uitgebreide inspectie plaatsvindt. De inspectie is met name gericht op veiligheid en milieu.

De stelregel is bij de APK dat alles wat op en aan de auto zit, goed moet functioneren. Denk hierbij aan verlichting, ruitenwissers, het veren, het sturen, het remmen en ga zo maar door.

Een auto moet in alle opzichten veilig zijn. Ook roest kan er voor zorgen dat een auto APK wordt afgekeurd. In deze gevallen wordt er soms wel een deel tussen uit geslepen en een nieuw deel daarvoor in de plaatst gelast. Ook de uitstoot/verbranding van de auto wordt onder de loep genomen. Indien dit afwijkt van de normen dat wordt de auto hierop afgekeurd. Dit is namelijk een milieueis. Deze auto’s zorgen voor onnodig veel vervuiling en verkeershinder.

De meeste mensen zien op tegen een APK. In veel gevallen vind met wel iets waardoor het weer geld gaat kosten. Een ruitenwisser of lampje zijn kleine dingen. Banden, schokbrekers of een uitlaat zijn al wat duurdere zaken. Je kunt ook de pech hebben dat er zoveel aan de auto mankeert dat je gedwongen bent om de auto te verkopen.

Lees meer op onze APK website: http://autoapkkeuring.nl/

Rate this post

Door admin