Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

Een betrouwbare ATV koop in een betrouwbare ATV winkel. Deze voertuigen worden ook wel Quad genoemd, ATV staat voor “All Terrain Vehicle”. Ze kunnen zowel op de weg rijden als off-road. In Nederland zijn er voor elk voertuig specifieke eisen, koop een ATV daarom in het land waar je wilt gaan rijden om problemen te voorkomen.

Spaar geld door Off-Road te rijden

Als je bij aanschaf in de ATV winkel aangeeft dat je alleen off-road gaat rijden kun je flink wat kosten besparen. Je hebt namelijk alleen een kenteken nodig wanneer je op de openbare weg gaat rijden. Hoe hoger de cilinder inhoud hoe meer je moet betalen. Voor een 300cc moet je pakweg 600 euro betalen, voor een 500cc betaal je ongeveer 1000 euro. Als je de ATV koopt voor off-road gebruik kun je beter kiezen voor een ATV zonder kenteken.

atv-winkel

Waarom off-road rijden?

Als je beschikt over eigen terrein heb je geen kenteken nodig. Dan kun je naar hartenlust scheuren op je eigen locatie. Je mag ook rijden tijdens bijeenkomsten en evenementen op afgesloten terrein. Je moet dan wel de ATV transporteren van locatie naar locatie, bijvoorbeeld op een aanhangwagen.

Een andere toepassing voor (zwaardere) ATV machines is de landbouw. Op plekken en in situaties waar een trekker te groot is kun je met een ATV inclusief trekhaak rijden. In de ATV winkel kun je een trekhaak los bijbestellen, of meteen laten monteren op jouw ATV bij aanschaf. Voor landbouw doeleinden doe je er verstandig aan rekening te houden met de cilinder inhoud, let ook op de maximale trekkracht van de ATV en trekhaak. Het is uiteindelijk geen tractor.

Rijden op de openbare weg

Als je wel kiest voor ritten op de openbare weg moet je ook in het bezig zijn van een rijbewijs. Met een ATV van 50cc of meer mag je ook de snelweg op. Als je in het bezit bent van een autorijbewijs kun je meteen op de ATV wegrijden, er is geen speciaal certificaat vereist om te rijden op een ATV.

Kies een goede ATV winkel

Als je op zoek bent naar een ATV kijk dan goed rond naar de modellen en mogelijkheden. Bij de ATV winkel kun je ook meteen een kenteken aanvragen als dat nodig is, je kunt ook een trekhaak bestellen als je de ATV wilt gebruiken om een aanhangwagen te slepen. Vraag ook naar de mogelijkheden om de ATV te leasen, dan hoef je niet het volledige bedrag in één keer te betalen.

5/5 - (1 stemmen)

Door Fast2005