Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

autobanden-monterenDat autobanden allemaal een andere maat hebben weet u wellicht wel, maar hoe weet u welke band het beste bij u en uw auto en rijgedrag past? Door de juiste autoband te kiezen kan je ervoor zorgen dat de banden extra lang meegaan en u niet binnen de kortste keren weer opnieuw een band moet uitzoeken. Ook de juiste bandenmaat is belangrijk.

Rijomgeving autobanden

Bij de aanschaf van nieuwe banden moet er niet alleen gelet worden om het formaat; maar ook waar u het meeste rijdt.

autoband-omgevingDoor de stad: wanneer er vaak door de stad of stedelijk gebied gereden wordt heeft de auto vaak een hoger brandstofverbruik. Als u dit zoveel mogelijk wilt beperken kan het kiezen van een speciaal hierop gerichte autoband een stap in de goede richting zijn.

Omdat er binnen stedelijk gebied vaker geremd wordt moet de auto ook vaker optrekken. Hierdoor is het belangrijk om een autoband te kiezen die niet alleen een goede remcapaciteit hebben maar moet er ook gelet worden op de slijtvastheid van de band.

Snelweg: Bestaat uw rijgedrag meer uit rijden op snelwegen dan heeft u ander soort banden nodig van iemand die regelmatig door de stad rijdt. Doordat de autobanden hier te maken hebben met hogere snelheden zijn er autobanden nodig die de veiligheid van u kunnen waarborgen en moet er gelet worden op de hoeveelheid geluid en trillingen die de banden veroorzaken. Ook moet de band uitstekend presteren in warm, koud of nat weer.

Zomerbanden en Winterbanden

all-season-bandInstanties zoals ANWB adviseren om tijdens de maanden november tot april gebruik te maken van winterbanden. Dit omdat winterbanden beter grip hebben op zowel besneeuwde maar ook op een natte weg. Het enige nadeel van winterbanden is dat deze tijdens het rijden iets meer brandstof verbruiken. Dit wordt veroorzaakt door de hogere rolweerstand van de winterband.

Door in de minder natte en warmere maanden te wisselen naar zomerbanden kan je gedurende deze maanden weer minder brandstof verbruik verwachten.

 

Rate this post

Door admin