Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

cursus-wimperextensionsCursus Wimperextensions volgen? Wil je weten of het iets voor jou is?

In dit artikel behandelen we de vragen die omtrent een cursus wimperextensions kunnen ontstaan.

 

Wat zijn wimperextensions

We beginnen met een introductie over wimperextensions zelf. Deze heb je in een paar varianten maar we bespreken de 2 meest voorkomende..

 

  • Er bestaat een opplak variant welke bij sommige beter bekend is als een wimperstrip. Dit is een strip welke je op je ooglid plakt en meteen een volle look geeft. Heel mooi is het niet maar voor een avondje stappen of een optreden is het prima. Van dicht bij zie je dat het nep is.

 

  • De one-by-one wimperextensions zijn losse wimperhaartjes welke stuk voor stuk op een losse wimper worden gelijmd. Hierdoor zijn veel variaties mogelijk en het ziet er natuurlijk uit.

 

De one-by-one techniek

wimperverlenging-cursusOp de cursus wimperextensions leer je de one-by-one techniek toe te passen. One-by-one betekend een voor een. Op ieder wimperhaartje wordt een nieuwe kunstwimper geplakt zodat de huidige wimper langer wordt.

 

Welke eisen worden er gesteld

Iedereen kan in principe de cursus volgen. Je hebt hier geen vooropleiding voor nodig. Wel is het noodzakelijk dat je geen problemen hebt om te focussen met je ogen omdat je met hele kleine dunne wimpers te maken krijgt welke je met een pincet moet vasthouden en aan een andere wimper moet gaan lijmen. Veel mensen gebruiken een speciale lamp met vergrootglas waardoor ze minder moeite hoeven te doen. Ook is een vast hand belangrijk. Met een trillende hand kun je namelijk geen wimpers aan elkaar lijmen.

 

Wat kost een cursus wimperextensions

Er zijn een aantal bedrijven in Nederland welke de cursus aanbieden. Elk bedrijf hanteert weer haar eigen prijzen omdat iedereen hier vrij in is. Het ene bedrijf leert je de techniek 1 op 1 en het andere bedrijf doet het in groepen. Zoals je begrijpt kan 1 op 1 wat duurder zijn. Een cursus kost zo rond de 450,- Euro. Sommige zijn wat duurder en sommige wat goedkoper.

 

Hoe lang duurt de cursus

Een cursus wimperextensions zetten heb je vaak in 1 dag afgerond. Hierin zit de theorie en de praktijk. Bij veel bedrijven kun je een eigen proefkonijn meenemen waarbij je de wimperextensions kunt aanbrengen. Soms wordt er ook geoefend op een setje nepwimpers.

 

Wat kun je na de cursus

wimperextenions-zettenAls je de cursus hebt afgerond dan beschik je over de kennis om wimperextensions te kunnen zetten. Je beheerst dan de one-by-one techniek. Echter zul je veel moeten oefenen om er een beetje snelheid in te krijgen. In het begin kun je wellicht 4 uur nodig hebben om een klant te voorzien van een volledige set wimperextensions. Als je gevorderd bent zou je dit kunnen redden in 1,5 tot 2 uur. We gaan hier dan even van een volle set uit. Sommige bieden een minder volle set aan welke minder tijd in beslag neemt. Dit kan ook per klant afhankelijk zijn. Niet iedere vrouw wilt 2 uur stilliggen voor een wimperverlenging.

 

Is de cusrus erkend

Nee, een cursus wimperextensions zetten is niet erkend. Iedereen kan in feite een cursus geven. Wel is het verstandig om de cursus te volgen omdat je toch moet weten waarmee je bezig bent. Je gebruikt echte lijm bij iemand in zijn oog. Het laatste wat je wilt is dat iemand echt lijm in haar ogen krijgt of irritatie/wimperuitval. Als je de juiste procedure en technieken hanteert dan is het volkomen veilig en is er geen risico.

 

Een wimperextensions salon starten

wimpersalonAls je geslaagd bent voor de cursus wimperextensions dan zou je in feite je eigen salon kunnen starten. Wel is het verstandig om je omgeving eerst als proefkonijn te gebruiken zodat je sneller wordt. Veel cursus bedrijven bieden je ook de mogelijkheid om benodigdheden aan te schaffen zoals speciale lijm, pincetten, tape, watjes, reinigingsvloeistof, een schaartje, een wimperborsteltje en ga zo maar door.

 

Hoe vind je de cursusbedrijven

Op de website www.wimperextensions-zetten.nl vind je een overzicht van bedrijven waar je een cursus wimperextensions kunt volgen. Zodra je zelf een salon gaat starten dan kun je daar je salon ook laten vermelden. De site trekt namelijk veel bezoekers welke jouw nieuwe klanten kunnen gaan worden. Was je dus op zoek naar een nieuwe baan of uitdaging dan kun je eenvoudig op deze manier zelfstandig ondernemer worden of een baan vinden waar je op professioneel vlak meteen aan de slag kunt.

wimperextensions-zetten.nl

 

Rate this post

Door Merweb