Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

e-sigaretE-smoker , de elektronische sigaret. Volgens tabaksfabrikanten is de E-sigaret onschuldig omdat er geen tabak en teer inzit maar alleen nicotine. De sigaret vervanger is in een ware opmars.

Grote tabaksfabrikanten komen met hun eigen elektronische sigaret. Ze moeten wel want de gewone sigaret komt in het nauw.  De tabaksindustrie heeft te kampen met verlies van 2 tot 6 procent per jaar. Dit komt door de wetgeving en omdat je niet mag roken in een bar of restaurant. Straks mag je wellicht niet eens meer roken in je eigen auto. Met een E sigaret heb je deze problemen niet.

 

Verschillende E-sigaret uitvoeringen

De elektrische sigaretten zijn vermomd als pijp, sigaar of als gewone sigaret. Ze zijn nagenoeg niet meer van echt te onderscheiden en ze presteren allemaal bijzonder goed. Fabrikanten werken continu aan verbeteringen waardoor de ervaring steeds realistischer wordt. Omdat elektrisch roken nog niet voor iedereen een heel gewoon verschijnsel is, is een realistisch model drempelverlagend.

e-sigaret-uitvoeringen

 

Tabakssmaken

De tabakssmaak kun je zelf kiezen van perzik tot menthol.  Er zijn vele honderden smaakjes waardoor de keuze enorm is. Populaire smaken zijn: caramel, cappuccino, banaan, appel, chocolade, classic tobacco, kaneel, vanille, mint, drop en cola.

 

E smoker gezonder dan de echte sigaret

gezonder-rokenDat een elektrische sigaret gezond is kunnen we je niet vertellen omdat dit afhangt van de vulling die je gebruikt. Deze vulling, een vloeistof, wordt overigens een E-Liquid genoemd. De vullingen heb je met en zonder nicotine. Nicotine is een verslavende stof welke bloedvatvernauwing kan veroorzaken. Dit kan leiden tot een hogere bloeddruk waardoor hart- en vaatziekten kunnen optreden.

Welke schadelijke stoffen een E-sigaret niet bevat is teer welke kankerverwekkend is. Teer kan op den duur longkanker veroorzaken.  Naast teer zit er ook amoniak en koolmonoxide in de rook van een echte sigaret. Deze zijn ook schadelijk voor de gezondheid. Deze 2 stoffen kom je bijvoorbeeld niet in een elektrische sigaret (e smoker) tegen. Hierdoor is de E smoker dus gezonder en een perfect alternatief.

Longartsen vinden de elektrische sigaret een perfect alternatief voor de gewone sigaret.

 

Duurdere uitvoeringen

Je hebt een standaard elektrische sigaret met een knopje welke je indrukt als je wilt gaan inhaleren. De duurdere varianten hebben een sensor welke kan waarnemen wanneer je een trekje neemt van de E-sigaret. Hierdoor is de beleving nog realistischer. Er zijn ook uitvoeringen welke je kunt afstellen op intensiteit. Hierdoor kun je deze perfect afstemmen op wat jij prettig vind en komt deze nog veel dichter in de buurt van een echte sigaret. Door met de instellingen te spelen kun je ook het nicotine-percentage omlaag brengen (afbouwen) waardoor stoppen met roken makkelijker wordt. De verslaving bouw je hiermee in feite dus af.

 

Dampen

elektrische-rokenVelen noemen het roken met een E-sigaret ook wel dampen. Dit heeft er mede mee te maken dat dampers dit voor hun genot doen en niet vanwege een verslaving doen. Je kunt namelijk ook dampen zonder nicotine. Er zijn honderden smaakjes verkrijgbaar van fruit tot kruiden. Ook de waterpijp is in sommige culturen populair en daar gaat het ook puur om het smaakje.

 

Elektrisch roken voordeliger

Normale sigaretten zijn erg duur. Door over te stappen op een elektronische sigaret kun je heel veel geld besparen! Afhankelijk van je rookgedrag kun je honderden euro’s besparen en is het ook nog eens beter voor je gezondheid. Bovendien mag je in feite op alle plaatsen roken waar de normale sigaret niet is toegestaan. Ook krijg je niet te maken met de accijnsverhoging die regelmatig plaatsvind.

5/5 - (1 stemmen)

Door admin