Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

Wij waarderen onze tuin steeds meer. Tenslotte is het ook niet voor iedereen weggelegd om een plekje voor jezelf buiten te hebben. Maar als je een tuin hebt, dan wordt daar tegenwoordig echt in geïnvesteerd. Een stoep, een grasveldje met wat borders, dat is niet meer van deze tijd. Wij zijn onze tuin gaan zien als verlengstuk van ons huis en daar wordt handig op ingespeeld. Tuinmeubilair en accessoires in de tuin zijn nu heel normaal. Daar waar we vroeger nog genoeg hadden aan een houten bankje op de stoep, beschikken we nu over terrassen met loungebanken. Online tuinverlichting kopen is tegenwoordig ook al een mogelijkheid.

De functie van tuinverlichting

Ook tuinverlichting heeft een gedaantewisseling ondergaan. Een lamp bij de deur is nu vervangen door moderne ledverlichting met een sensor, zodat de lamp alleen brandt als er beweging in de buurt komt. Dit is uiteraard een afschrikmiddel voor inbrekers, maar heeft ook een besparende functie. We zien steeds meer verlichting verwerkt in tuinpaden en spotjes die bepaalde plekken in je tuin verlichten. Maar er zijn nu ook lampen verkrijgbaar waarbij je bijvoorbeeld uitstekend een boek kunt lezen op de bank in de tuin. Dus naast decoratie heeft de tuinverlichting ook zeker andere functies die van pas komen als je een tuinlefhebber bent.

Materiaalgebruik

Traditioneel werd tuinverlichting gefabriceerd van metaal. Ook nu zie je dit nog, vooral roestvrijstaal is uitermate geschikt omdat het mooi blijft onder alle weersomstandigheden. Kunststof is ook een veel gebruikt materiaal, maar heeft lang niet zo’n lange levensduur als RVS en kan bovendien verkleuren in de zon. Lampen van aardewerk passen uitstekend in de tuin door de natuurlijke uitstraling van bijvoorbeeld terra cotta. Maar pas op als het gaat vriezen, want ze kunnen dan breken. Dit materiaal moet dus vorstvrij worden opgeborgen tijdens de winter. Dit geldt overigens ook voor glas.

 

Rate this post

Door erik1986