Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

den haag wapenschildDen Haag staat op nummer 3 van de grootste steden in Nederland. Amsterdam telt bijna 800.000 inwoners, Rotterdam een goede 600.000 en Den Haag een goede 500.000 inwoners.

Den Haag is de hoofdstad als het gaat om politiek, de ambassades en de residentie van het koninklijk huis. Het symbool van Den Haag is de ooievaar welke op het wapenschild is afgebeeld welke sinds de 16de eeuw wordt afgebeeld.

Den Haag had al sinds 1370 een eigen rechtbank. Het binnenhof dateert ongeveer uit 1250. De gevangenpoort werd in de periode van 1420 tot 1828 gebruikt als gevangenis.

Den Haag heeft zo een rijke historie aan geschiedenis waar veel over te weten valt. De grote stad is behoorlijk modern geworden en vooral rond het stadscentrum is de infrastructuur zodanig aangepast dat er bijna geen auto’s meer kunnen komen. Wie met de auto naar het centrum wilt toe reizen zal gebruik moeten maken van omliggende parkeergarages of gebruik moeten maken van het openbaar vervoer.

Veel wijken in Den Haag kampen met parkeerproblemen waar het stadsbestuur ook iets op gevonden heeft, namelijk parkeermeters plaatsen. Heel veel lost dit niet op maar er gemeente vult er wel goed de schatkist mee aan. Vooralsnog blijft het parkeerprobleem bestaan. Mensen die 2 auto’s hebben worden wellicht meer geconfronteerd met de parkeerkosten en zullen hun auto sneller verkopen. Het openbaar vervoer is immers zeer goed geregeld in Den Haag en er komt met grote regelmaat een Tram of Bus in de buurt langs. Het is tevens de snelste manier om je door de grote stad te verplaatsen omdat je minder voor stoplichten hoeft te wachten en niet aan te hoeven sluiten in drukke rijen met auto’s die allemaal dezelfde kant uit moeten gaan.

 

Rate this post

Door auto