Een nieuwe auto kopen

nieuwe-auto-kopenEr komt een moment in je leven dat je weer wisselt van auto. De een rijdt er gemiddeld 2 jaar in en de ander 6. Dit is per persoon en gezinssamenstelling weer verschillend. Soms kan een dure aankomende reparatie een reden zijn om de auto weg te doen en voor een nieuwe te gaan. Het kan ook zijn dat je gewoon bent uitgekeken op je huidige auto of iets zuinigers zoekt. Genoeg redenen dus om van auto te wisselen.

Zoektocht

Bij de zoektocht naar je volgende auto zal je wellicht ook de kosten overwegen die het met zich meebrengt en dan met name de vaste lasten. Wegenbelasting, verzekering en brandstof zijn maandelijks terugkerende kosten waar je elke keer weer mee geconfronteerd wordt. Als je toch voor een andere auto gaat en wilt besparen dan is dit je kans.

De auto die bij je past

model-auto-iconKies een auto die bij jouw levensstijl past. Maak je veel uitstapjes of rijdt je veel kilometers voor je werk dan kan rijden op diesel of gas (lpg) wel eens voordeliger uitpakken voor je. Echter moet je wel met de wegenbelasting rekening houden die juist weer duurder wordt ten opzichte van een benzineauto van hetzelfde kaliber. Hoe groter en zwaarder de auto, hoe meer je voor de wegenbelasting gaat betalen. Het verschil qua kosten tussen benzine en diesel wordt ook alleen maar groter als je een zware auto neemt.

Auto zoeken

auto-zoekenEr zijn veel websites waar je ideeën kunt opdoen wat betreft je nieuwe auto. Denk hierbij aan Speurders, Marktplaats, Gaspedaal en ga zo maar door. Kijk ook even of de auto die jij op het oog hebt geen bekende kwaaltjes heeft. Let daar dan op als je naar de auto gaat kijken. Een kwaaltje kan bijvoorbeeld roest zijn. Als je zoek op Google naar jou automerk+type en dan ‘bekende problemen’ dan kom je wellicht wat punten tegen. De ene auto heeft meer problemen dan de ander. Met deze voorkennis kun je dus je voordeel doen.

Als je er uit bent welke auto/type het gaat worden dan kun je op zoek gaan naar bedrijven die de auto verkopen. Uiteraard kun je ook naar een particulier maar daar ga je niet snel terug als er iets achteraf mis blijkt. Daarnaast hebben veel mensen een auto die ze eventueel willen inruilen. Dit gaat een stuk makkelijker bij een autobedrijf.

Veel bedrijven

betrouwbaar-autobedrijfJe zult merken dat er veel bedrijven zijn, die de auto die jij op het oog hebt, de auto aanbieden. De prijzen zullen uiteenlopen en bij de een krijg je net weer wat meer dan bij de ander. Denk hierbij aan een net interessantere kilometerstand of een gratis poetsbeurt. Echter zijn er nog altijd een aantal autobedrijven in Nederland die niet helemaal volgens de regels werken en een auto verhandelen zonder daar zelf voor in te staan. Met andere woorden geeft het autobedrijf niet thuis als er een probleem opduikt. Om er zeker van te zijn dat je een goede auto koopt en er niet alleen voorstaat kun je autobedrijven selecteren welke aangesloten zijn Autobedrijf Keurmerk. Deze bedrijven zijn gecontroleerd op functioneren en handelen. Tevens kun je bij een onafhankelijke geschillencommissie terecht indien je er zelf niet uitkomt met de garagehouder. Dit geeft je, in de tijd van dat er toch nog een aantal louche autobedrijven bestaan, wat meer zekerheid.

Slijtagegevoelige onderdelen

auto-onderhoudVraag altijd na of er een distributieriem aanwezig is en wanneer deze is vervangen. Een distributieriem is een slijtagegevoelig onderdeel die bij een bepaalde levensduur of kilometerstand vervangen moet worden. Het vervangen van dit onderdeel is vaak erg prijzig en om te voorkomen dat je op kort termijn op kosten gejaagd wordt kun je het beter even navragen. Overigens hebben niet alle auto’s een distributieriem maar ook wel eens een distributieketting. De laatste kent nagenoeg geen onderhoud waardoor je niet geconfronteerd wordt met periodieke kosten.

 

Rate this post

admin