Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

autoschade-voorkantVeel mensen zijn niet verzekerd als het om eigen schade gaat bij de auto. Dit betekend dat je zelf je eigen schade moet betalen. Als het om een kras of deuk gaat kun je daarmee natuurlijk gewoon doorrijden en is er niet veel aan de hand behalve dat het niet mooi is. Soms is de schade aan het voertuig ernstiger en kan dat betekenen dat de auto niet meer mag of kan doorrijden. Wanneer je niet mag doorrijden met de schade is als er bijvoorbeeld een koplamp is gesneuveld. De auto voldoet dat niet meer aan de wettelijke eisen en zal dan eerst gerepareerd moeten worden. Dit geld bijvoorbeeld ook voor een gesneuvelde voorruit.

Enige keuze is laten slepen

Kan of mag je auto niet meer rijden dan heb je niet veel keuze behalve hem weg te laten slepen. Ben je verzekerd dan dekt de verzekering de bergingskosten welke op kunnen lopen tot 250 euro. Je auto wordt dan naar een garage naar keuze gebracht. Men kan kiezen voor een schadeherstelbedrijf bij hen in de buurt. Een schadeherstelbedrijf kan tegen een vergoeding een officieel taxatierapport opmaken welke aan de verzekering overhandigd kan worden. Echter als men niet verzekerd is dan zal men ook niets ontvangen en is het schaderapport voor henzelf.

Herstellen of niet?

Je krijgt vervolgens een keuze om de schade te laten herstellen of niet. Schades lopen vaak in de duizenden euro’s wat voor veel mensen geen haalbare kaart is. Het kan ook zijn dat de dagwaarde van de auto in de buurt van het schadebedrag zit en dat de auto eigenlijk total loss is. Men kan ook de auto met schade verkopen. Indien men gebruik maakt van een particuliere advertentie dan zijn daar lage kosten aan verbonden en kan men een bedrijf of particulier treffen welke een leuk bod op de auto kan doen. Ook zijn er autoveilingen welke een goed bod kunnen realiseren doordat deze een groot landelijk netwerk heeft aan schadeherstel bedrijven welke allemaal een bod kunnen uitbrengen op de auto met schade. Hierdoor wordt in veel gevallen het beste bod verkregen. Let er op dat sommige veilingen kosten in rekening kunnen brengen voor het ontvangen voor het bod of bij de verkoop van de auto. Er zijn ook veilingen die volledig gratis werken. Ga er dus naar op zoek.

Rate this post

Door auto