Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

Iedere huurder kent het, de steeds hoger wordende huurprijzen. In tegen stelling tot een koophuis, stijgen de maandelijkse kosten van een huurhuis elk jaar met een paar procent. Als compensatie komen veel huurders in aanmerking voor huurtoeslag. Als uw rekenhuur niet hoger is dan € 710,68 per maand, is de kans groot dat ook u hiervoor in aanmerking komt.

Huurtoeslag 2016 aanvragen

Wanneer u denkt in aanmerking te komen voor huurtoeslag 2016 moet u deze zelf aanvragen. U zult bij de belastingdienst een schatting van uw inkomen voor 2016 op moeten geven. Aan de hand hiervan wordt bepaald of en hoeveel huurtoeslag u kunt krijgen. Het maximale inkomen dat u mag hebben om nog in aanmerking te komen voor huurtoeslag hangt af of u nog mede-bewoners hebt. In tegenstelling tot de andere toeslagen hoeven deze mede-bewoners geen toeslagpartner van u te zijn! Het feit dat zij op uw adres ingeschreven staan is al voldoende.

Woont u alleen, dan heeft u tot een inkomen van € 21.950 bruto per jaar recht op huurtoeslag. Als u mede-bewoners heeft komt u hiervoor tot een gezamenlijk inkomen van € 29.800 nog in aanmerking. De hoogte van de huurtoeslag kan oplopen tot maar liefst 340 euro per maand. Het is dus zeker de moeite om nu al te berekenen of u hier recht op heeft.

Rate this post

Door Sanderj