Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

Je wilt uiteraard veilig rijden op een scooter of brommer. Het verkeer gaat niet altijd voorzichtig om met tweewielers. Hoewel je natuurlijk oplet zit een ongeluk in een klein hoekje. Zorg dan dat je optimaal beschermd bent met een integraalhelm. Deze helmen zijn de veiligste van alle types, en kunnen ook comfortabel zijn. Hoe kies je de beste integraalhelm voor jouw hoofd?

Meten is weten

Als je al een helm bezit kun je daar de maat van controleren. Of je nou wel of geen helm hebt die past is het altijd verstandig om toch even jouw voorhoofd op te meten, een stukje boven de wenkbrauwen. De helmmaat wordt aangegeven in centimeters. Daarnaast is er ook een aanduiding in XS, S, M, L en XL maar die is minder nauwkeurig dan de aanduiding in centimeters. Een helm mag niet te strak zitten maar zeker ook niet te los. Dan biedt de integraalhelm niet de optimale bescherming.

Waarom is een integraalhelm zo veilig?

Hij heeft een buitenschil uit één stuk die niet alleen de schedel maar ook het hele gezicht beschermd. Zo ben je dus optimaal beschermd bij een ongeval. Andere helmtypes zoals een systeemhelm zijn gemaakt uit twee delen, en een jethelm heeft helemaal geen bescherming van het gezicht.

Het comfort van een integraalhelm

Je zou denken dat een gesloten integraalhelm niet prettig is om te dragen. Als je kiest voor een wat luxer model kan deze wel degelijk comfortabel zijn. Een goede helm heeft een zachte binnenbekleding die te verwijderen is om regelmatig te reinigen. Ook geven de materialen geen irritatie aan de huid. Daarnaast zijn er ventilatieopeningen die zorgen voor een goede aerodynamische werking en toevoer van verse lucht zodat het nooit benauwd wordt tijdens lange ritten.

Een goede helm houdt je warm in de winter en koel in de zomer. Het enige nadeel van een integraalhelm is het opzetten en afzetten. Dat is iets lastiger in vergelijking met jethelmen en systeemhelmen. Als je veel korte ritten maakt is dat een afweging die je moet maken. Wanneer je kiest voor een optimale veiligheid is er geen betere keuze dan een integraalhelm.

Rate this post

Door Fast2005