Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

Zelfverdediging is voor iedereen natuurlijk handig. Maar vooral voor mensen die van nature niet zo sterk zijn, bijvoorbeeld vrouwen of andere kwetsbare groepen. Stel dat jij opeens op straat wordt aangevallen, wat doe jij dan? In het beste geval reageer je direct en doe je wat je op zo’n moment moet doen. Dat leer je o.a. met Krav Maga.

 

Wat is Krav Maga?

Wat Kav Maga is? Dit is van oorsprong een Israëlische vechtsport. In principe is Krav Maga een zelfverdedigingsport maar dan wel eentje waarbij de nadruk ligt op het uitschakelen van de tegenstander. Israëlische militairen werd geleerd om ook zonder wapen zichzelf te kunnen redden uit buitengewoon gevaarlijke situaties. De technieken die aangeleerd werden komen dan ook terug in het moderne Krav Maga, dat overigens in Nederland een populaire verdedigingsport is geworden. Daarnaast worden technieken aangeleerd waarmee je anderen kunt beschermen. Het belangrijkste is dat je letsel aan jezelf voorkomt en je aanvaller uitschakelt.

 

Krav Maga kan iedereen aanleren

Je hoeft van nature niet veel aanleg te hebben voor vechtsporten om toch Krav Maga snel en goed aan te leren. Iedereen kan zich de technieken eigen maken. De sport is overigens erg geschikt voor iedereen. Leer jezelf de technieken aan en je bent in staat om, op het oog, grotere en sterkere tegenstanders snel en vakkundig uit te schakelen. In de lessen leer je technieken aan die je redden uit bijzondere en gevaarlijke situaties. Vrijwel alles is geoorloofd, zoals het toepassen van wurgrepen, schoppen, stoten, slaan, knijpen, houdgrepen… Je leert zowel staand te vechten als jezelf te verdedigen in grondsituaties of zittend. Je slaat aanvallen af waarbij wapens worden gebruikt. Kortom: Krav Maga is écht een sport van deze tijd.

 

Een beetje geschiedenisles

Imi Sde-Or is degene die de sport heeft ontwikkeld. De Israëliër kreeg de opdracht om zo snel mogelijk soldaten in het leger op te leiden. Tussen die soldaten zaten ook veel ongetrainde mensen en de leeftijden varieerden. Belangrijk was dat er een vechtsport moest worden ontwikkeld die uitermate efficiënt moest zijn. Op basis van zogenoemde instinctieve bewegingen werden technieken uitgedacht. De technieken moesten snel en door iedereen aan te leren zijn. En effectiviteit stond bovenaan.

5/5 - (1 stemmen)

Door admin