Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

Terrasoverkapping-op-maatIeder jaar wordt rond deze periode massaal reclame gemaakt voor de aanschaf van een terrasoverkapping. De kans is groot dat je daarom al diverse folders en ander reclamemateriaal voorbij hebt zien komen in de afgelopen weken. Door deze stortvloed aan promotionele acties kun je wellicht de indruk krijgen dat de aankoop van een overkapping vrij eenvoudig is. Voor wat betreft de aankoop is dat inderdaad ook zo, maar voor wat betreft het kiezen van de constructie die het beste bij jou past is dat absoluut niet het geval. Lees maar eens de onderstaande alinea’s waarin we een tweetal punten aankaarten waarmee je rekening dient te houden in het geval je tot aanschaf overgaat.

Terrasoverkappingen en onderhoud

Het eerste belangrijke aandachtspunt is dat je rekening dient te houden met de hoeveelheid onderhoudsuren die je ieder jaar moet besteden aan het onderhouden van terrasoverkappingen. Afhankelijk van het gekozen frame (in de basis heb je keuze uit een houten frame of een frame van aluminium) zul je veel of weinig tijd kwijt zijn aan onderhoudswerkzaamheden.

Wanneer je absoluut geen klusliefhebber bent, dan is het waarschijnlijk het beste om een aluminium terrasoverkapping te kopen. Aluminium hoef je immers niet te onderhouden. Zo nu en dan met een natte doek het frame schoon te maken is in principe al voldoende.

Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat een aluminium terrasoverkapping je helemaal niet aanspreekt en je het veel belangrijker vind dat de constructie een landelijke sfeer aan je tuin geeft. In dat geval is een constructie van hout een veel betere keuze. Echter, hout vraagt om veel meer onderhoud dan aluminium. Wees je hier dus van bewust wanneer je er toch voor kiest om voor een houten constructie te gaan.

Het gebruik van een terrasoverkapping

Een ander belangrijk punt vormt het gebruik van de terrasoverkapping. Is het met name je doel om er enkel met je gezin onder te kunnen zitten, of wil je er ook vele gasten onder kwijt kunnen wanneer je bijvoorbeeld een tuinfeest geeft? Tenslotte is het ook belangrijk om de mate van de gewenste tuinmeubelen die je onder de constructie wilt zetten mee te nemen bij het besluit over de omvang van de constructie. Al deze zaken bepalen hoe je de overkapping zal gaan gebruiken en hebben daarmee een grote invloed op de afmetingen van de constructie. Het zou immers zonde zijn als je er achteraf spijt van krijgt dat je een kleine constructie hebt aangeschaft en de helft van je visite tijdens een regenbui niet onder de overkapping kan genieten van bijvoorbeeld een heerlijke barbecue.

Overigens kan het door je wensen zo zijn dat de afmetingen die je wenst niet standaard leverbaar zijn. Een oplossing is dan om te kiezen voor een terrasoverkapping op maat.

Door het lezen van dit artikel heb je waarschijnlijk nu een beter beeld van wat er allemaal komt kijken bij de aanschaf van een terrasoverkapping. Omdat je met nogal wat zaken rekening dient te houden, is het raadzaam om niet zomaar een aankoop te doen maar eerst advies in te winnen bij diverse speciaalzaken die de constructies verkopen.

Overigens willen we je nog een laatste tip meegeven die niet zozeer heeft te maken met de aanschaf van een overkapping zelf, maar meer met de regelgeving over het aanbouwen aan woningen. Omdat overkappingen vaak dermate grote afmetingen hebben, dien je meestal rekening te houden met de geldende gemeenteregels voor wat betreft de omvang van de constructie. Informeer dus uitgebreid bij je gemeente of en zo ja welke regels er in jouw woonplaats gelden. Op die manier kun je veel narigheid voorkomen!

Rate this post

Door admin