Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

Heeft u kinderen? Dan komt u zeer waarschijnlijk in aanmerking voor Kinderbijslag. Via uw werkgever betaald u elke maand premie voor de verplichte volksverzekeringen, waaronder de AOW en de kinderbijslag. Binnen enkele weken na het aangeven van de geboorte van uw kind bij de burgerlijke stand, ontvangt u van de Sociale Verzekeringsbank bericht dat u kinderbijslag kunt aanvragen.

De hoogte van de kinderbijslag is afhankelijk van hoeveel kinderen u heeft, en hoe oud deze zijn. Hoe ouder uw kind is, hoe hoger de kosten van bijvoorbeeld een studie voor u zijn. Daardoor krijgt u naarmate uw kind ouder wordt meer Kinderbijslag. Voor een kind t/m 5 jaar krijgt u € 191,65 per kwartaal. Als uw kind ouder wordt loopt dit bedrag op naar 232,71 euro (t/m 11 jaar) en € 273,78 (t/m 17 jaar). Zodra uw kind 18 jaar wordt, stopt automatisch uw kinderbijslag.

Wanneer u kinderbijslag ontvangt, en uw kind gaat werken, is het belangrijk dat u in de gaten houdt hoeveel uw kind verdiend. Als uw kind teveel gaat bijverdienen, vervalt mogelijk uw kinderbijslag. Per kwartaal wordt bekeken hoe hoog het inkomen van uw kind is. Is in dat kwartaal het inkomen te hoog, dan ontvangt u dat kwartaal geen kinderbijslag. U bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd doorgeven van wijzigingen. Doet u dit niet, dan loopt u het risico op een boete.

Rate this post

Door sanderj