Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

Elke ouder zal het merken, de kosten van kinderopvang worden steeds hoger. Wanneer je deze kosten zelf volledig zou moeten betalen, zijn deze kosten vaak zelfs hoger dan het salaris. Gelukkig heeft is er in Nederland de Kinderopvangtoeslag. Dankzij deze toeslag kunt u een groot deel van deze kosten terug krijgen van de Belastingdienst.

Kinderopvangtoeslag – Hoe werkt het?

De hoogte van uw Kinderopvangtoeslag hangt af van het aantal uren dat u per week werkt, en het bedrag dat u betaald aan de opvang. Om te berekenen op hoeveel uur aan Kinderopvangtoeslag 2016 u recht heeft, gaat de Belastingdienst uit van de ouder die de minste uren werkt. Voor kinderen die naar de dagopvang gaan ontvangt tot maximaal 140% van de uren die u werkt Kinderopvangtoeslag. In het geval van Buitenschoolse opvang is dit maximaal 70%. In beide gevallen ontvangt u voor maximaal 230 uur per kind per maand een toeslag. Heeft u meer uren aan opvang nodig? Dan komen deze uren geheel voor uw eigen rekening.

Afhankelijk van uw inkomen krijgt u, tot een maximaal bedrag, een bepaald percentage van de kosten van de opvang vergoed. Hoe lager uw inkomen is, des te hoger uw vergoeding. Heeft u meerdere kinderen die naar een opvang gaan? Dan ontvang u voor uw tweede en volgende kinderen een hogere vergoeding.

Rate this post

Door sanderj