Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

Last van nekklachten? Volg dan deze handige tips! Veel mensen die naar een fysio ede gaan, doen dit vanwege vervelende nekklachten. Onder nekklachten vallen klachten als een stijve nek, slapeloosheid, spierspannings-hoofdpijn, pijnklachten in de nek, pijnklachten in de schouders, uitstraling in de arm en uitstraling in de vingers. Deze nekklachten kunnen veroorzaakt worden door verschillende oorzaken, zoals stress, langdurig slapen in een verkeerde houding, het aanhouden van een verkeerde houding over de gehele dag of ernstigere aandoeningen, zoals artritis, degeneratieve discopathie en een nekhernia.

Op deze pagina lees je enkele tips bij het verminderen van nekklachten. Deze tips kun je combineren met een bezoek aan een fysiotherapeut, bijvoorbeeld voor Lijf en Leven Ede, om je klachten nog sneller en gemakkelijker te verminderen. Verander je houding Een verkeerde houding kan vervelende nekklachten veroorzaken. Iedereen heeft een bepaalde voorkeurshouding, maar als deze minder gunstig is voor de nek, kan dit voor vervelende klachten zorgen.

Met name bij een zittende houding is het belangrijk om goed op de houding te letten, zodat de klachten in de nek minder worden. Om een goede houding na te streven, kun je onderstaande tips opvolgen:

1. Houd je armen ontspannen in een hoek van 90 graden.
2. Zorg dat je beeldscham met de bovenrand op wenkbrauwhoogte opgesteld staat.
3. Zorg dat de lage rug altijd optimaal gesteund wordt.
4. Zorg dat je rechtop zit en niet steeds de rug buigt. Zo wordt de druk onder alle wervels tegelijk verdeeld.

Rate this post

Door admin