Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

linkbuilding-merweb

Er zijn ongeveer 200 factoren welke invloed hebben op de ranking van je website in Google. Linkbuilding speelt daar een grote rol in. Linkbuilding is ontzettend breed te noemen. Het is veel meer dan alleen maar een linkje naar je website.

Niet alleen is het bij linkbuilding belangrijk hoe je link genoemd wordt en of dit een aanvulling is op je huidige linkprofiel

Vaak wordt gedacht dat de naam van de link en de pagerank het belangrijkste zijn bij het verkrijgen van een link. In praktijk, en zeker na de laatste Google updates, zijn er meerdere factoren die een veel grotere rol spelen bijgekomen.

Afkomst er belangrijk

De afkomst van je link is nog veel belangrijker geworden. Een startpagina met een hoge pagerank zal eerder kwaad doen. Belangrijk is dat het linkprofiel van je huidige site in balans is. Dit betekend dat je niet van een en dezelfde websites een link moet krijgen. Daarnaast is het ook niet handig om alle links naar de voorpagina van je website te richten. Google is ook niet gek en ziet dat het om onnatuurlijke linkbuilding gaat. In de praktijk, wanneer men onbewust aan het linkbuilden is, wordt een natuurlijk patroon opgebouwd. Dit betekend dat andere sitebeheerders linken naar artikelen die jij op je site hebt staan. Geen voorpagina links meer maar rechtstreeks naar het onderwerp waarnaar zij willen verwijzen vanuit hun tekst. De link komt dus uit een artikel en verwijst naar een artikel.

Social Media

social-media-karOok Social Media speelt een veel belangrijkere factor dan ooit daarvoor. Social Media is een meetinstrument voor populariteit. Wordt jouw artikel, afbeelding of noem maar op vaak gedeeld op Google dan moet dit wel populair zijn. Reden genoeg voor Google om dit dat voorrang te geven met als gevolg een stijging in de zoekmachine. Social Media is ook te beïnvloeden want er zijn genoeg slimme bedrijven die weten hoe ze je bericht/post kunnen laten liken en delen door een onbekend publiek. Ook dit is een vorm van linkbuilding.

Het nieuwe linkbuilden

Het nieuwe linkbuilden is dus niet meer een link naar je home pagina vanaf een willekeurige site. Die techniek is van vroeger en werkt tegenwoordig eerder averechts. Het je niet veel verstand van linkbuilden dan kun je er beter van af blijven. Verkeerde linkbuilding kan ook schade veroorzaken aan je positie. Ook sites welke weinig inkomende links tellen kunnen hoog scoren, er zijn namelijk veel factoren die een rol spelen in de positie.

Rate this post

Door admin