Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

Loverboys chatten via tinder en badoo

Onlangs is er op televisie gewaarschuwd voor loverboys die actief zijn op tinder en badoo. Dit zijn dating apps waarbij je chat met vreemden. Justitie heeft meerdere signalen waaruit dit blijkt en er zouden zich ook al slachtoffers gemeld hebben bij de politie.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn wanneer je gebruik maakt van dergelijke apps. De apps kunnen leuk zijn en je misschien wel een nieuwe liefde brengen, maar ze hebben dus ook een keerzijde. Je weet namelijk nooit zeker dat de gene met wie je chat, ook daadwerkelijk is wie die zegt dat die is. Je kunt immers gemakkelijk een valse naam gebruiken of foto’s van het internet.

Jongeren gebruiken veel sociale media

Veel jongeren zijn actief op sociale media en social apps. Vandaar dat dus loverboys juist hier hun slachtoffers zoeken. We leven in een digitaal tijdperk. Het is niet meer de jongen met een dure auto die bij scholen rond hangt en zo zijn slachtoffers vindt, maar nu wordt dus sociale media gebruikt.

Als je een vermoeden hebt dat je contact hebt met een verkeerd persoon via deze apps, kun je altijd melding maken bij de politie. De politie benadrukt mensen ook om nooit alleen naar een eerste afspraakje te gaan als je iemand niet kent. Neem altijd iemand mee en stel meerdere mensen op de hoogte van je afspraak.

Rate this post

Door yoeri3