Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.
milieusticker Duitsland
De milieusticker plakt u aan de binnenkant van de voorruit van uw auto

Als u dit jaar met de auto naar Duitsland op vakantie gaat dient u er rekening mee te houden dat in de  grote steden zogenaamde Unweltzonen of milieuzones van kracht zijn. Als U in zo’n milieuzone wilt rijden met de auto dan moet uw auto voorzien zijn van een milieusticker. Veel Nederlanders denken dat deze maatregel alleen geldt voor Duitse voertuigen; dit is echter niet het geval ook voertuigen met een buitenlands kenteken moeten aan deze eis voldoen.
De Duitse overheid wil de luchtkwaliteit in gebieden waar veel mensen wonen te verbeteren Een van de mogelijkheden om dit te realiseren is het terugdringen van de hoeveelheid fijnstof in de lucht. Blootstelling aan fijnstof kan ernstige gezondheidsklachten veroorzaken. Daarom kunnen steden zone – Umweltzones- aanwijzen waar alleen auto’s mogen rijden met een lage uitstoot van fijn stof en andere kwalijke stoffen. In zo’n gebied mogen alleen auto’s komen die voorzien zijn van een milieusticker. Auto’s die niet schoon zijn krijgen geen milieusticker.  De Unweltzonen zijn dan ook voornamelijk te vinden in de grote steden van Duitsland. Als u op doorreis bent naar bijvoorbeeld Zwitserland of Oostenrijk en u blijft daarbij op de snelweg dan heeft u géén milieusticker nodig. Let op: Als u een Umweltzone binnenrijdt en u bezit géén milieusticker is dit niet geheel zonder risico. U riskeert daarmee een geldboete die naar gelang de deelstaat oplopen tot € 40,- .
Er zijn momenteel twee typen milieustickers: namelijk een gele en een groene milieusticker. De rode milieustickers zijn niet meer geldig.  Welke kleur sticker u moet hebben is afhankelijk van het bouwjaar van de auto en het soort brandstof (benzine of diesel) waarop de auto rijdt bepalend.
Milieustickers zijn verkrijgbaar in Duitsland bij de TÜV en de Dekra. Verder zijn ze ook verkrijgbaar bij de ANWB winkels en kunt u bij verschillende websites online via internet bestellen. Een van de goedkoopste aanbieders van milieustickers is milieusticker Duitsland. Hier kunt u een milieu-sticker voor slechts €12,50 bestellen via Internet.  Het gemakkelijkst is als u de sticker besteld via de partnerwebsite “Goedkoop Duitsland.” Als u de milieusticker heeft besteld dan ontvangt u deze binnen enkele dagen per post. De sticker dient u aan de binnenkant van de voorruit van uw auto plakken.

Rate this post

Door PentaCube