Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

Marsa Alam 5P 5045, 34+ uur vertraging

De vakantie van veel reizigers met de gezamelijke bestemming Marsa Alam, Egypte, ging niet goed van start. De vlucht werd keer op keer vertraagd. Hier moesten de reizigers zelf achter komen want communicatie vanuit reisorganisatie Neckermann was er niet. Reizigers werden gedumpt in 3 verschillende hotels in de omgeving en moesten maar afwachten of er nog een oplossing op kort termijn gevonden kon worden.

Neckermann schuift alles af op Small Planet Airlines. Dien daar maar een claim in zeggen ze. De organisatie wist vermoedelijk al dat er helemaal ging vlucht ging die dag. Nadat de eerste 6 uur vertraging bekend werd, werden reizigers naar de hotels gestuurd. De hotels hadden hadden al gerekend op een overnachting+ontbijt voor de volgende ochtend. Wisten de hotels iets wat de reizigers nog niet wisten?

 

Reisdetails

vluchtnummer: 5p 4045

vertrekdatum 29-03-2018

luchtvaartmaatschappij: Small Planet Airlines

touroperator: Neckermann

afhandelaar: Menzies

 

Vertraging op vertraging

29-03-2018 08.00 Small Planet Airlines -> vertraagd

29-03-2018 14.00 Small Planet Airlines -> vertraagd

29-03-2018 14.30 Small Planet Airlines -> vertraagd

29-03-2018 07.50 Small Planet Airlines -> vertraagd

30-03-2018 08.00 Small Planet Airlines -> gecanceld

30-03-2018 17.00 met TUI – vertraagd

30-03-2018 17.50 met TUI – gaat door, echter stijgt het vliegtuig pas op 16.45 uur omdat er papierwerk niet in orde was.

*update 1 april

Het papierwerk bleek niet in orde en toch is er besloten om te gaan vliegen.

Het bleek dat een deel van de koffers achter waren gebleven op Schiphol vanwege een defecte bagageband.

Er waren ruim 40 koffers niet aangekomen met het vliegtuig waardoor een deel van de reizigers 2 lagen lang een koffer moesten missen. Neckermann heeft op de 2de dag een bedrag cash uitbetaald ter compensatie. De koffers werden uiteindelijk naar de hotels gebracht.

 

Reisverloop

Op donderdagochtend zou vlucht 5P 4045 vertrekken vanaf Schiphol om 08.00 uur. Reizigers waren zoals gebruikelijk, allemaal al minstens 2,5 uur van te voren aanwezig. Echter bleek op Schiphol dat de vlucht een vertraging had van 6 uur. De reden zou een technische storing zijn.

Een medewerker van Small Planet Airlines verwees mensen door naar de balie van Menzies, de afhandelaar. Deze bevond zich tegenover balie 28 vertrekhal 3. Menzies kon helaas geen informatie verschaffen en deelde mede dat er gebruik gemaakt kon worden van een hotel. Reizigers werden in 3 verschillende hotels ondergebracht, van Ibis, Ibis budget, en Tulip. Er werd een groene voucher afgegeven met de naam van het hotel erop. Dat zou voldoende moeten zijn voor het hotel zelf. De mededeling was dat je buiten een shuttlebus kon nemen naar een van de hotels. De wachttijd van de bus is doorgaans een half uur tot driekwartier.  

 

Het verdere verloop volgens een van de reizigers

In het hotel aangekomen werden we vrij vlot door een medewerker geholpen aan de meest rechterkant van de balie. Zonder legitimatie te overhandigen kregen we de sleutel van de kamer en wat begeleidende informatie zoals openingstijden van het restaurant. Hier konden we ontbijten en lunchen en was inbegrepen. De kamer was inclusief overnachting en ontbijt voor de volgende ochtend. Niet nodig zou je zeggen wanneer je vlucht dezelfde dag om 14.00 uur gaat. Na navraag gaf het personeel aan hierin iets te voorbarig te zijn geweest.

Via de smartfoon hielden we de vluchttijden in de gaten en ruim op tijd, zo rond 12.00 uur, vertrokken we weer naar Schiphol. De koffers waren immers al ingechecked. Op Schiphol gingen we door de paspoortcontrole heen, en richting onze gate. Bij onze gate bleek dat de vlucht opnieuw vertraagd was, namelijk van 14.00 uur naar 14.30. Niet veel later werd de vlucht verplaatst naar de volgende ochtend 30 maart 2018 om 07.50 uur.

Teleurstellend  liepen wij weer terug naar de Menzies balie om meer informatie in te winnen. Op Schiphol werd er helemaal niets omgeroepen over de vlucht, of welke actie we moesten ondernemen. Onderweg kwamen wij een Menzies medewerker tegen. Hijzelf wist niets over een vertraging maar ging even bellen naar een collega. Na telefonisch overleg werd bevestigd dat we naar de Menzies balie moesten gaan.

 

Opnieuw in de rij aansluiten

Bij de Menzies balie aangekomen mochten we in de rij aansluiten. Een deel van de passagiers van deze vlucht waren hier te vinden. Aan de balie kregen we een groen briefje mee waarop met pen geschreven stond waar we onze koffers konden ophalen die reeds ingechecked waren. Daarnaast hoorde wij dat we terug naar hetzelfde hotel konden gaan en daar opnieuw gebruik konden maken van een kamer. Verdere info zou nog volgen.

 

Na onze koffers te hebben opgehaald vervolgde we onze weg naar buiten, naar de shuttlebus. Met de eerste overvolle bus konden wij niet mee. Er paste letterlijk niemand meer in, De tweede bus liet flink op zich wachten. In de +/- 45 minuten tijd had zich uiteraard opnieuw een flinke groep mensen verzameld die met dezelfde bus mee wilde. De shuttlebus was niet alleen voor het IBIS hotel alleen, maar ook nog voor een aantal andere hotels. Gelukkig vonden we een plekje in de bus waarbij we onze koffer en handbagage op schoot moesten houden, anders zou er niet voldoende ruimte zijn.

 

Eenmaal aangekomen sloten wij weer aan in de rij. Opnieuw werden wij naar de meest rechterkant verwezen en was de naam Small Planet Airlines voldoende voor de medewerkers. Men vroeg welke kamer wij gehad hadden, en kregen dezelfde sleutel weer terug. Er lag een excuusbrief van Neckermann klaar bij de receptie waarop stond dat we konden dineren in het hotel en om 21.00 uur een briefing kregen.

 

Briefing van Neckermann

De Neckerman medewerker kwam 21.10 uur binnengelopen en liep rechtstreeks naar de balie. Aan de balie werd er gevraagd naar een ruimte waar men de briefing kon doen. Met een groep van ongeveer 30 mensen gingen we naar de ruimte toe. Er waren in totaal 2 medewerkers van Neckermann aanwezig. De informatie die wij kregen was erg summier. De gemoederen liepen erg hoog op. Vanwege de vertraging van Small Planet Airlines miste we 2 dagen van onze vakantie. In plaats van dat we 08.00 uur op 29-03 zouden vertrekken en om 13.10 uur in Marsa Alam zouden zijn, leek het erop dat we dus 17.00 uur pas zouden vertrekken op 30-03. De aankomst zou dan op 31-03 om 00.10 uur zijn.

Wat de medewerkers dus konden meedelen is dat de vlucht van Small Planet Airlines niet doorging en dat de vlucht via TUI ging. Daarnaast kreeg men de exclusieve aanbieding om de reis te annuleren, maar dat moest wel ter plaatse besloten worden. Na telefonisch overleg werd bevestigd dat men dat niet op een later tijdstip kon annuleren. Dit was naar zeggen een zeer coulante en speciale regeling. Neckermann kon geen enkele uitspraak doen of iets bevestigen of toezeggen. Wij moesten bij Small Planet Airlines een claim indienen. Neckermann stond daar volledig buiten. Alle extra gemaakte kosten zou men ook bij Small Planet Airlines in de vorm van een claim moeten indienen. Wat volledig onduidelijk is en was, is hoe het met de extra gemaakte kosten zit. Wie betaald dit? Het hotel rekent mega prijzen. Een klein zakje chips à 45 gram kost 2,50 euro. Een flesje water 3 euro. Hier moet men de hele avond/dag doorbrengen. Alleen een ontbijt, lunch, en avondeten zijn inbegrepen. De rest moet men maar uitzoeken. De communicatie is zeer mager. Overal moet jezelf achteraan. Dit is niet af te schuiven op Small Planet Airlines want hiervoor zijn jullie zelf verantwoordelijk.

 

Onder een all inclusive vakantie versta je onder andere dat vooraf alle kosten zijn voldaan en dat je in principe geen geld meer nodig hebt. In dit geval moet je toch nog aardig wat centen op tafel leggen, al is het voorschieten, om je vakantie, want die is wel degelijk al begonnen, nog een beetje leuk te maken. Mag een biertje of wijntje bijvoorbeeld ook gedeclareerd worden? Neckermann kon jammer genoeg op geen enkele vraag een antwoord geven.

 

Iedereen mag hieronder reageren!

Iedereen die betrokken is geweest bij deze vlucht wordt geadviseerd om een claim in te dienen bij Small Planet. Je krijgt gegarandeerd de claim toegewezen van 600,- euro.

4.5/5 - (2 stemmen)

Door ano niem

Eén gedachte over “Neckermann en Small Planet Airlines maken er een zooitje van | 5P 5045 Marsa Alam”
  1. Bedankt voor het schrijven van dit artikel. Wij zijn ook bezig met de claimafhandeling van deze reis. Wat een weekje ontspanning had moeten zijn werd een hoop geregel en gedoe. 2 dagen na aankomst op bestemming, dus in totaal 4 dagen later! Kwam inderdaad onze koffer….nog 3 vd 7 dagen over. De vergoeding die een dag na aankomst werd verstrekt had voor ons geen meerwaarde. Je zit in the middle of nowhere en er is niets fatsoenlijks voor te kopen. Voor ons ook een groot raadsel waar dagelijkse gemaakte kosten gedeclareerd kunnen worden wegens de gemiste “all-in” dagen. Tevens hebben we ook een claim neergelegd voor de kapotte koffer die wij op de terugreis troffen, er was vrijwel niets van over! Maar ook hier laat iedereen het afweten….hele treurige ervaring zo al met al. Neckermann heeft het flink af laten weten

Reacties zijn gesloten.