Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

Wat is nou de ideale methode om piano te leren spelen? Het antwoord op deze vraag krijg je in dit artikel. Er zijn namelijk meerdere manieren om het pianospel te leren. Toch heeft elke zo zijn voor-en nadelen. We geven hieronder stapsgewijs een beschrijving van elke methode.

Piano spelen op basis van bladmuziek

Het spelen van piano bladmuziek is niet voor iedereen even makkelijk. Je moet hiervoor namelijk de vaardigheid noten lezen onder de knie hebben. Kies jij voor het muziek leren lezen? Dan is misschien het volgen van pianolessen bij een muziekschool wat voor jou. Daarnaast kun je er ook voor kiezen voor de begeleiding van een privé leraar. Deze twee methodes zijn niet goedkoop en  daarom voor velen een reden om hier niet voor te kiezen.

Piano akkoorden zijn de toekomst

Steeds meer muzikanten leren de manier van de akkoorden. Dit zijn eigenlijk toetsencombinaties van 3 a 4 toetsen. Wanneer je de twaalf piano akkoorden kent kun je vrijwel elk liedje eenvoudig naspelen. Hierbij is het improvisatie talent van de pianist wel er belangrijk.

De manier van piano akkoorden vind je terug bij online piano cursussen. Wanneer je online pianolessen volgt leer je eigenlijk stap voor stap de piano akkoorden kennen.

Welke methode is het beste voor beginnende pianisten?

Als beginnende pianist wil je waarschijnlijk een goedkope methode, welke tevens ook erg effectief is. In dit geval is het verstandig om toch te kiezen voor de manier van piano akkoorden. Hierdoor eigenlijk vrijwel meteen leuke liedjes spelen zonder de hele studie van het noten lezen. Toch zal deze methode voornamelijk gericht zijn op de zelfstudie van de cursist, waardoor je motivatie erg op de proef wordt gesteld. Wanneer je vastloopt of een muziekstuk erg moeilijk vind kun je altijd contact opnemen met de maker van de online piano cursus. Deze is meestal zelf een ervaren pianist en wil je dan vast wel verder helpen.

Rate this post