Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

Als je veilig en comfortabel met jouw scooter wilt rijden zijn scooterbanden erg belangrijk. Ga niet rijden met kale banden zonder profiel en zorg dat het ventiel voorzien is van een dopje om vuil te voorkomen. Waar moet je op letten bij de aanschaf van nieuwe scooterbanden?

scooterbanden

Juiste maat scooterbanden

Er zijn banden verkrijgbaar in veel verschillende maten. Als je niet zeker weet welke maat je nodig hebt voor jouw scooter kun je dit zelf opmeten. Je kunt ook de meegeleverde handleiding raadplegen of het merk en type opzoeken. Soms is het verschil slechts één inch dus let goed op!

De verkrijgbare maten scooterbanden zijn: 8 inch, 10 inch, 12 inch, 13 inch, 14 inch, 16 inch, 17 inch, 18 inch, 19 inch en 21 inch.

Ventiel

Je kunt bij een leeglopende band meteen een nieuwe set scooterbanden kopen, kijk eerst even of het ventiel in orde is. Je kunt zelf eenvoudig de ventielen vervangen. Zorg er ook altijd voor dat er een dopje op het ventiel aanwezig is. Die zorgt dat er geen vuil in het ventiel kan komen. Als dat het geval is kan de band leeg lopen. Het is ook mogelijk dat er een scheurtje in het ventiel van de brommerbanden zit. Controleer regelmatig de ventielen en koop indien vereist nieuwe.

Winterbanden

Bij auto’s is het heel normaal, bij scooterbanden sta je er wellicht niet bij stil. Als je ook in de winter met jouw scooter rijdt is het veilig om een set winterbanden aan te schaffen. Die hebben een dieper profiel waarmee je meer grip hebt op de weg. Omdat je op een scooter met slechts twee wielen rijdt kun je in de winter snel in een slip geraken. Met scooterbanden voor de winter rijd jij veiliger.

Dus houd bij de aanschaf altijd rekening met deze drie aspecten:

  1. De juiste maat
  2. Goede ventielen
  3. Winterbanden
5/5 - (1 stemmen)

Door Fast2005