Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

Om veilig te rijden op een scooter heb je een scooter helm nodig. Hoewel je bij een snorfiets niet wettelijk verplicht bent is het dragen van een scooter helm wel veiliger. Er zijn verschillende soorten helmen voor verschillende toepassingen en voorkeuren. Welke is voor jou de beste?

Scooter helm voor snorfiets en bromfietsscooter-helm

Er zijn scooters die maximaal 25 km/u rijden en scooters die 45 km/u mogen rijden. Bij snorfietsen die maximaal 25 km/u rijden is een helm dragen niet verplicht, het mag uiteraard wel. Met een snorfiets rijd je waar mogelijk op het fietspad, of binnen de bebouwde kom op de weg. Je mag met een snorfiets niet buiten de bebouwde kom rijden, de regels zijn gelijk aan de fietsregels. Met een bromfiets die 45 km/u kan rijden is een helm wel verplicht. Je mag er niet mee op het fietspad rijden tenzij anders staat aangegeven, de rest van de tijd rijdt je op de openbare weg. Je mag niet op wegen buiten de bebouwde kom rijden.

Er zijn drie soorten scooter helm met elk hun eigen kenmerken:

Een jet helm is een helm met een open kin. Deze geeft de minste bescherming maar je staat wel het beste in contact met de omgeving. Je hoort meer en ziet meer. Omdat een jet helm minder veilig is zou je voor een bromfiets al gauw voor een ander type kiezen. Voor veilige wegen, en eventueel op een snorfiets zijn jet helmen wel geschikt.

Een systeemhelm heeft een kinstuk die op kan klappen en op sommige modellen zelfs helemaal te verwijderen is. Dat geeft wat meer vrijheid als je regelmatig moet stoppen en graag even de helm losmaakt zonder helemaal af te zetten. Je wordt beter beschermd dan bij een jet helm maar de bescherming is minder goed in vergelijking met een integraalhelm. Het is een goede combinatie tussen veilig en comfortabel.

kenmerken-scooter-helmen

Een integraalhelm biedt de beste bescherming tegen impact. Het is wat lastiger op en af te zetten in vergelijking met de andere scooter helmen maar je krijgt daar wel veiligheid voor terug. Voor langere ritten en op minder veilige wegen is een integraalhelm de beste keuze. Omdat dit type scooter helm afgesloten is wordt er gebruikt gemaakt van strategisch geplaatste ventilatiekanalen zodat de helm toch comfortabel gedragen kan worden.

Een scooter helm biedt de optimale bescherming voor zowel bromfietsen als snorfietsen, er is een ruime keuze dus iedereen kan een geschikt model en de juiste maat vinden.

5/5 - (1 stemmen)

Door Fast2005