Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

In Nederland biedt de Belastingdienst veel mogelijkheden om toeslagen aan te vragen. Een aantal van deze toeslagen zijn bedoeld voor de lagere inkomens, maar ook wanneer u denkt te veel te verdienen is de kans groot dat u toch nog (gedeeltelijk) voor toeslagen in aanmerking komt. Doordat u de toeslagen zelf aan moet vragen doet u er goed aan minimaal 1 keer per jaar te berekenen waar op recht op heeft. Doet u dit niet, dan kan het zijn dat u veel geld misloopt.

Soorten toeslagen

De meeste toeslagen zijn vooral gericht op (alleenstaande) ouders, maar ook wanneer u geen kinderen heeft kunt u maandelijks een fors bedrag aan toeslagen ontvangen. Zo is in 2016 de hoogte van de Zorgtoeslag meer gestegen dan de gemiddelde zorgpremie. Wanneer u weinig zorg nodig heeft, en besluit te kiezen voor een goedkope zorgverzekering kunt u hier elke maand zelfs geld aan overhouden.

Wie een koophuis heeft, heeft recht op hypotheekrente aftrek. Om ook de huurwoningen voor iedereen betaalbaar te houden hebben veel huurders recht op Huurtoeslag. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw inkomen, en de hoogte van uw huur, maar kan oplopen tot bijna 50% van uw huur.

Met behulp van uw DigID kunt u bij de Belastingdienst zelf eenvoudig bekijken waar u recht op heeft, en direct de toeslagen aanvragen.

Rate this post

Door sanderj