Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

voeding-vechtsportDoe je aan vechtsport en wil je wel wat meer weten over voeding? Goede voeding is noodzakelijk wanneer je veel en intensief traint. Net zoals met fitness moet je lichaam na elke training of wedstrijd weer de kans krijgen te herstellen. De meeste vechtsporten zijn explosieve sporten en je moet het kunnen opbrengen om veel energie te leveren in korte tijd. Een goed voorbeeld van een explosieve vechtsport is K-1 of kickboksen. Automatisch verbeter je tijdens de trainingen je conditie en spieren. Dit is nodig om in balans te blijven, zowel lichamelijk als geestelijk. Maar om dat te kunnen blijven is goede voeding noodzakelijk. Ook voor recreanten die vechtsport beoefenen. Dit laatste wordt nogal eens onderschat. We informeren je op deze pagina dan ook hoe jij het allerbeste je lichaam kan ondersteunen door gebruik te maken van voedingssupplementen en goede sportvoeding. Ben je een serieuze vechtsporter, dan kan je hier bijna niet zonder!

 

Goede hulpmiddelen

Naast goede voeding is het belangrijk dat je traint met de juiste hulpmiddelen. Bespaar niet op een goed stel bokshandschoenen, een bitje en eventueel kruisbeschermer. Dit voorkomt blessures en dus lang uit de roulatie zijn.

 

Middelen voor spieropbouw

Zoals we al schreven zijn de meeste vormen van vechtsport explosieve sporten. Je moet krachtig en gedoseerd kunnen trappen en stoten. Dit kost je spieren veel energie en je belast ze flink. Bouw daarom je spiermassa op, zodat je meer kracht ontwikkeld. Train op de goede manier door op zijn tijd voldoende rust te nemen, zodat je kan herstellen. Eet voordat je traint een lichte maaltijd. Na de training of wedstrijd neem je koolhydraten en bovenal veel eiwitten voor spierherstel en spieropbouw. Vergeet ook niet de stofwisseling en neem voldoende vezels tot je. Hieronder gaan we verder in op voeding die je kan helpen om tijdens de wedstrijd of training het maximale uit jezelf te halen.

 

hardlopen-cardioEnergie voor tijdens de wedstrijd of training

Een explosieve sport zoals vechtsport kost energie. Zorg er daarom voor dat er voldoende energie op voorraad is. Je kan daarvoor speciale sportdrankjes nemen. Endurance Drink is bijvoorbeeld een uitstekende sportdrank, samengesteld uit koolhydraten en eiwitten. Een goede sportdrank geeft je voor een langere periode veel energie en kracht. Hierdoor krijgen ook je hersenen voldoende energie waardoor jij je beter kunt concentreren.

Rate this post

Door admin