Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

De eerste associatie met verbouwen is vaak de hoge kostprijs die tegenover wooncomfort en extra ruimte staan. Wat huiseigenaren zich vaak niet realiseren is dat verbouwen ook geld op kan leveren. Je huis kan er namelijk in waarde door stijgen. Dit hangt natuurlijk wel af van het soort verbouwing die je uitvoert. Je moet er namelijk rekening mee houden dat niet alle verbouwingen evenveel waardestijging opleveren. Om je wegwijs te maken geven wij je een overzicht van welke verbouwingen je het beste kunt doen om waardestijging te realiseren!

 

Onderhoud

Achterstallig onderhoud is een van de vele redenen voor een potentiële koper om af te zien van de koop. Kijk daarom eens kritisch rond in huis. Wie weet is het inmiddels wel tijd voor een likje verf of misschien zijn je kozijnen toe aan dubbelglas en een opknapbeurt. Daarnaast sla je meteen twee vliegen in één klap, want zeg nou eerlijk, jij zou toch ook eerder kiezen voor een huis dat er net en onderhouden uitziet?

 

Energie besparen

Wat het ook altijd goed doet is het energiezuinig maken van je huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van dubbelglas, goede isolatie of misschien wel zonnepanelen. Het voordeel van dit onderdeel is dat verbouwen in de vorm van verduurzamen, relatief weinig tijd kost. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van dubbelglas. De tijd, rommel en kosten zijn vrij beperkt. Daarnaast stijgt de waarde van je huis gemiddeld 75% tot 100% van de investering, wat dit een zeer interessante optie maakt.

 

Woonoppervlakte

Onthoud bij het kiezen van het type verbouwing dat woonruimte in stedelijke gebieden tegenwoordig veel geld waard is. Om die reden is het interessant om de ruimte in en rondom je huis optimaal te benutten om op die manier zoveel mogelijk woonoppervlak uit je huis te halen. Wie weet kun je je zolder opknappen tot echte kamer of zelfs een uitbouw plaatsen. Denk er hierbij wel aan dat je je uitbouw energiezuinig maakt, ga dus voor dubbelglas en voldoende isolatie!

 

Smaakgevoeligheid  

Ook willen we je meegeven dat niet alle investeringen op de lange termijn een hogere verkoopwaarde opleveren. Een goed voorbeeld hiervan is de verbouwing van keukens en badkamers. De reden hiervoor is dat dit soort verbouwingen zeer smaakgevoelig zijn. Het is nu eenmaal een feit dat smaken verschillen en een ander jouw gloednieuwe keuken en badkamer misschien minder mooi vindt.

 

Begin klein

Als laatste willen we meegeven klein te beginnen. Start bijvoorbeeld met het plaatsen van dubbelglas. Dit is ten opzichte van een uitbouw of dakkapel een kleine investering, met grote impact op de verkoopwaarde van je huis. Daarnaast pluk jij er nu ook de vruchten van aangezien je stookkosten tot wel honderden euro’s per jaar omlaag gaan!

 

Mede mogelijk gemaakt door glaszetter Haarlem.

Rate this post

Door admin