Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

vocht-in-je-knieHet komt regelmatig voor dat iemand te maken krijgt met vocht in de knie, vocht in je knie wordt ook wel water op de knie of een effusie genoemd.

Vocht in je knie kan veroorzaakt worden door diverse oorzaken, maar wat er vaak aan de hand is dat er een zwelling is in het kniegewricht. Omdat het lichaam deze zwelling of beschadiging opmerkt zal het vocht ophopen op desbetreffende plek.

Oorzaken vocht in je knie

Zoals eerder aangegeven zijn er verschillende soorten oorzaken die vocht in je knie kunnen veroorzaken. Als jij last hebt van vocht in je knie kan het handig zijn als jij jouw stappen nagaat om te achterhalen wat de oorzaak is geweest van jouw effusie.

pijnlijke-knieOverbelasting blessure: Vocht in je knie kan je krijgen door een te intensieve inspanning, als je bijvoorbeeld regelmatig hardloopt en eenmalig langer dan normaal gaat hardlopen of besluit mee te doen met bijvoorbeeld een triatlon bestaat de kans dat jij jouw knie overbelast.

Gescheurde kruisbanden: Gescheurde kruisbanden worden ook wel Meniscusklachten genoemd. meniscusklachten komen vooral voor bij mensen die actief aan sport doen. Denk hierbij aan voetbal of hockey. Vocht in je knie wordt bij meniscusklachten veroorzaakt door een te snelle en/of plotselinge beweging waarbij er een scheurontstaat in de meniscus.

Ongelukkige val: indien je recent gevallen bent kan de vocht in je knie hierdoor veroorzaakt zijn, omdat er bij een val een structuurverandering is binnen in je knie zal jouw lichaam hier automatisch op reageren en extra vocht aanmaken bij je knie. Deze ophoping gaat vaak vanzelf binnen een bepaalde periode weer weg.

Operatie: in reactie op een recente operatie kan het slijmvlies extra maatregelen nemen om de knie te beschermen. Hierdoor wordt er extra vocht aangemaakt dat zich in jouw knie zal ophopen. Vaak is vocht in je knie na een operatie geen reden tot paniek, mocht de pijn echter teveel of te lang aanhouden kan je altijd even jouw arts raadplegen.

Leeftijd: Een ouder persoon heeft over het algemeen gezien zwakkere knieƫn. Vergelijk maar eens iemand van zeventig met iemand van twintig. Bij oudere is de knie gevoeliger en vatbaarder voor verschillende soorten invloeden. Wanneer de knie voldoende rust krijgt gaat de vocht in je knie vanzelf weg.

Vocht in je knie weghalen

vocht-in-knie-verwijderenVocht in de knie gaat meestal vanzelf na verloop van tijd weg, door je knie voldoende rust te geven. Mocht dit niet helpen dan zijn er nog andere methodes die het vocht te verwijderen. Zo kan een arts ontstekingsremmers voorschrijven wanneer een ernstige zwelling de oorzaak is van het vocht. Bij meer ernstigere oorzaken zoals meniscusproblemen kan er een operatie noodzakelijk zijn.

Rate this post

Door admin