Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

laminaatVeel mensen hebben thuis laminaat op de vloer; maar wat is nou precies het voordeel ervan en wat is nou een echt nadeel dat het met zich meebrengt? En in welke ruimtes kan er wel en geen gebruik gemaakt worden van deze vloer? Lees meer hierover in dit artikel.

Voordelen van laminaat

Goedkoop

Laminaat is een goedkoop alternatief voor een houten vloer, en een warmer alternatief voor het gebruik van koude tegels. Gezinnen die een makkelijk te onderhouden maar betaalbare vloer zoeken zijn dus veel beter af met laminaat dan met bijvoorbeeld een tapijt waar vlekken in blijven zitten en rampzalig zijn om schoon te maken.

Variaties

Echter zijn dit niet de enige voordelen van laminaat. Zo is het ook verkrijgbaar in verschillende soorten en diktes, er is dus voor iedereen een laminaat dat perfect in het huis past. Voor wie deze type vloer neemt als alternatief voor echte houten planken kan nu een vloer aanschaffen met v-groeven, door deze groeven rondom lijkt deze vloer met printplaat exact op hout en is het bijna niet te onderscheiden. Alleen is een laminaten vloer met kliksysteem vaak stukken makkelijker te leggen; het scheelt dus niet alleen in de portemonnee maar ook in tijd.

Garantie

Een ander voordeel van laminaat is dat het vrijwel altijd verkocht wordt met jaren garantie. Het is dan echter wel de bedoeling dat er gewoon gebruik wordt gemaakt van de vloer en dat deze zorgvuldig overhouden en schoon gemaakt wordt.

Nadelen van laminaat

Geluid

Maar elk voordeel heeft natuurlijk ook zijn nadeel; zo heeft laminaat vaak het risico op geluidsoverlast, en zijn er ook genoeg gebouwen waar het leggen ervan niet toegestaan is. Echter kan dit nadeel makkelijk verholpen worden door laminaat op een specifieke manier te leggen en voldoende isolatiemateriaal te gebruiken.

Water

Doordat de vloer gemaakt is uit samengeperst materiaal is water een nadeel voor laminaat. Zo moet er gelet worden dat er correct gedweild wordt, dweilen met teveel water zal na verloop van tijd schade opleveren. Ook is het belangrijk dat de vloer zo snel mogelijk gedroogd wordt nadat er bijvoorbeeld een glas water op de grond is gevallen, als dit water te lang blijft liggen is de kans groot dat de vloer het vocht opneemt en vervolgens uitzet.

Krasjes

Omdat het uiterlijk van de vloer bepaald wordt door slechts een foto-laag is het moeilijk om bij schade de vloer te herstellen. Echter zit er wel altijd een top-coat op het laminaat dat ervoor zorgt dat er bij normaal gebruik niet gemakkelijk schade ontstaat. Hiermee wordt bedoelt dat zware meubels opgetild worden en dat meubels die regelmatig verschoven worden, op meubelviltjes staan.

Rate this post

Door admin