Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

e-liquid-flesjeE-liquids bestaan vaak voor een gedeelte uit PG en VG, oftewel propyleen glycol en plantaardige glycerine. Laten we beginnen met PG (Propyleen glycol).

 

Propyleen Glycol (PG)

Deze vloeistof is kleurloos en soms wat stroperig en heeft nagenoeg geen geur. Van zichzelf heeft PG een lichtzoete smaak. Wist je dat Propyleen glycol ook in de voedingsmiddelenindustrie een stof is die veel wordt toegevoegd aan voedingsproducten? Ook komt PG voor als stof in bijvoorbeeld tandpasta en geneesmiddelen/medicijnen. Het is ene niet-toxische stof. Dat wil zeggen dat het niet kankerverwekkend is, mits het in kleine hoeveelheden wordt gebruikt. E1520 is het E-nummer van Propyleen glycol. Sommige mensen blijken een allergie te hebben voor PG. Meer informatie vind je daarover in het volgende kopje hieronder.

Allergie voor PG dus overstappen op VG

Sommige mensen blijken allergisch te zijn voor de stof Propyleen glycol. Hen wordt dan ook aangeraden om geen e-liquids meer te gebruiken waarin deze stof voorkomt. Een allergie daarvoor kenmerkt zich met nachtelijk zweten, huiduitslag en een zere keel. De oplossing is om over te stappen op e-liquids waarin alleen VG zit.

Plantaardige Glycerine

vg-eliquidsDeze stof wordt ook wel afgekort als ‘VG’. Het is van zichzelf een kleurloze stof en bestaat uit 20 procent uit water en 80 procent glycerol. Plantaardige glycerine heeft een zoetige smaak. De stof komt voor in talloze voedingsmiddelen en het dient dan ook als natuurlijke zoetmaker. Ook in het menselijk lichaam komt glycerine voor. Plantaardige glycerine wordt o.a. gebruikt als zoetmaker voor gebak en snoep. In de geneesmiddelenindustrie wordt het gebruikt voor bijvoorbeeld hoestdrankjes. Zelfs in verzorgingsproducten wordt glycerine toegevoegd. Denk bijvoorbeeld maar aan tandpasta’s en huidverzorgingsproducten. Mensen die een allergie hebben voor PG (of te wel propyleen glycol) wordt aangeraden om een e-liquid te gebruiken waarin alleen plantaardige glycerine is toegevoegd.

Bijna elke beginnende e-roker krijgt klachten

Ben je gestopt met het roken van traditionele sigaretten en overgestapt op elektrisch roken? Vrijwel iedereen die begint met elektrisch roken krijgt klachten. Dit zijn vaak lichte klachten zoals keelpijn of een droge mond/keel. Propyleen glycol is waarschijnlijk de veroorzaker van deze klachten. Het menselijk lichaam zet deze stof namelijk om tot melkzuur. Dit kan in het begin lichte keelklachten veroorzaken. Sommigen krijgen zelfs last van spierpijn door de aanmaak van extra melkzuur door het lichaam. Door gewoon voldoende water te drinken kan je de klachten voorkomen.

 

Wil je een e liquid kopen dan moet je bij Eliquidkopen.nl zijn. Hier vind je alle merken e-liquids met de beste prijzen. Bovendien kun je van veel voordeel genieten wanneer je meerdere liquids koopt. Het gaat niet zo zeer om dezelfde van een specifieke liquid maar om het totaal aantal. Hoe meer je koopt, hoe meer korting! Wil er nou niet besparen?

5/5 - (1 stemmen)

Door admin