Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

Een Assistent Accountant werk vaak bij een accountantskantoor, hier wordt voor verschillende klanten gewerkt. Die klanten hebben allemaal een eigen bedrijf en de assistent accountant heeft de controle over de financiële administratie en de boekhouding van dat bedrijf. Ook wordt de balans opgesteld door de assistent accountant en de belastingaangifte wordt ook door hun geregeld. Hierbij zorgt de assistent ervoor dat de klant zo weinig mogelijk belasting hoeft te betalen.

Als Assistent Accountant heb je veel contact met de klant, dit omdat de klant goed op de hoogte wil worden gehouden van alle ontwikkelingen. Het is ook erg belangrijk dat alles op tijd wordt geregeld, zoals de belastingaangifte die voor een bepaalde datum moet worden geregeld. Zo zijn er momenten waarop je drukker bent door bepaalde dingen die af moeten voor een bepaalde datum.

Het is belangrijk dat de Assistent Accountant goed het overzicht kan houden over alles en dat ze snel kunnen schakelen van verschillende klanten. De werkzaamheden die je uitvoert zijn vooral routinematig, maar door de verschillende klanten die je hebt is het werk toch erg afwisselend. Financiële vacatures voor bijvoorbeeld Assistent Accountant vindt u hier.

Salaris van een Assistent Accountant

Hieronder vindt je het gemiddelde salaris van een assistent accountant. Hierbij wordt rekening gehouden met het aantal jaren ervaring van de assistent. De onderstaande salarissen zijn brutosalarissen pet maand en hoort bij een fulltime baan. Het salaris is ook afhankelijk van de vooropleiding die is gevolgd, bijvoorbeeld MBO, HBO of WO. Ook hangt het af de werkzaamheden die de assistent accountant verricht, dit kan zijn uitvoerend of leidinggevend.

  • Salaris bij 0 tot 2 jaar ervaring: €1.500,-  /  €2.000,-
  • Salaris bij 3 tot 5 jaar ervaring: €2.000,-  /  €2.500,-
  • Salaris bij 5 tot 10 jaar ervaring: €2.500,-  /  €3.500,-
  • Salaris bij 10 tot 15 of meer jaar ervaring: €3.500,-  /  €4.500,-
Rate this post

Door Fast2005