Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

bic-code-logoAls je geld overmaakt naar het buitenland, dan ben je de term BIC code vast en zeker wel eens tegengekomen. De term IBAN code heb je dan waarschijnlijk ook gezien. Zowel de BIC code als de IBAN code zorgen er voor dat het internationale betalingsverkeer efficiënter en goedkoper is. Maar wat is een BIC code nu eigenlijk? Iedere bank heeft een eigen code, dit noemen we een Bank Identifier Code (BIC). Door deze code komen de internationale betalingsoverdrachten bij de juiste bank terecht. Dan is er nog de afkorting IBAN, dit staat voor International Bank Account Number. Dit nummer identificeert iedere rekeninghouder, inclusief de bank en het vestigingsland. Door de unieke IBAN code kan de bank de betaling automatisch verwerken, er is hierbij dus geen aanvullende informatie nodig.

Verplichting BIC en IBAN code

Sinds januari 2007 zijn de BIC en de IBAN code verplicht bij de overboekingen naar landen binnen de Europese Economische Ruimte (EER). eea-bic-codeHet is een gevolg van een bancaire regelgeving. Je
kunt alleen de juiste BIC en IBAN code krijgen via de (bank van de) begunstigde. De buitenlandse bank kan zonder de IBAN en BIC code de opdracht weigeren en onder inhouding van extra kosten naar je terugsturen.

Kenmerken BIC code

bic-code-opzoekenJe hebt nu een antwoord op de vraag wat is een BIC code. Maar hoe kun je de BIC code herkennen? De code heeft een aantal kenmerken, namelijk 4 letters (de bankcode), 2 letters (de landcode), 2 letters of getallen (locatiecode) en drie extra letters (branchecode). Bij de BIC code zijn de eerste drie letters verplicht. Als de laatste drie letters niet gebruikt worden dan staat er ‘xxx’. Iedereen heeft dus een unieke BIC code die van belang is als je transacties naar het buitenland wilt laten uitvoeren. Let daarom goed op de code en zorg dat je hem altijd bij de hand hebt (en gebruikt) als je betalingen naar het buitenland gaat doen. Controleer ook altijd of alles klopt, want een klein foutje kan betekenen dat het mis gaat en dan kan het heel veel tijd kosten om alles weer in orde te maken. Controleer alles daarom in ieder geval één keer maar liever nog twee keer, zodat je weet dat jij alles goed hebt ingevuld.

Meer informatie

Wil je hier meer informatie over? Kom dan naar onze wesite: http://bic-code.nl/
Daar vind je alle informatie zoals waaronder Wat is IBAN en Wat is een BIC code.

Rate this post

Door admin