Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

wat-kost-een-dakkapelEen veel gestelde vraag is: “Wat kost een dakkapel”. Dakkapel prijzen zijn van een aantal factoren afhankelijk. Natuurlijk is de prijs afhankelijk van waar je het dakkapel koopt. Niet ieder bedrijf hanteert dezelfde prijzen dus dat maakt al een verschil.

Isolatie glas

Daarnaast kan er een prijsverschil zitten in een houten dakkapel en een kunststof dakkapel. Ook de kozijnen spelen een rol in de prijs. Wil je hardhouten kozijnen of wil je kunststof kozijnen. Het glas wat in de kozijnen komt is standaard dubbel glas. Dubbel glas heb je in verschillende types waaronder HR+, HR++ en HR+++. Hoe meer plussen er achter HR staan, hoe beter het glas weer isoleert. Een betere isolatie houdt meer warme binnen en kou buiten. Hierdoor kun je dus energie besparen. Uiteraard is HR++ glas weer goedkoper dan HR+++ glas. In veel gevallen zul je op den duur het HR+++ glas wel gaan terugverdienen. Een goed dakkapel gaat immers lang mee en daar kun je vele jaren plezier van hebben. Goede isolatie betekend dat je vele jaren dus extra kunt besparen op je stookkosten.

Naast het materiaal van het dakkapel, de kozijnen en het glas zijn er nog meer factoren die de dakkapel prijs bepalen. Denk aan de afwerking aan de buitenkant en de eventuele afwerking aan de binnenkant.

Dakkapel formaat en ramen

kozijn-en-glas-dakkapelDe afmeting van een dakkapel en het aantal en type ramen speelt ook een grote rol in de prijs. Logisch is dat een dakkapel van 250 cm breed een stuk goedkoper is dan een dakkapel van 400 cm breed. Glas en kozijnen zijn vaak het duurste onderdeel in een dakkapel en die bepalen voor het grootste gedeelte de prijs.

Wil je een draai/kiep raam, een raam wat je op een kiertje kunt zetten aan de bovenkant of helemaal open kunt zetten, dan is dat duurder dan een raam die niet open kan.

Dakkapel met plat dak of schuin dak

dakkapel-schuin-dakWat ook een rol in de prijs speelt is of je een dakkapel met een plat dak wilt of een dakkapel met een schuin dak. Een dakkapel met een plat dak is het meest verkochte type en is weer iets goedkoper. Er zijn ook dakkapellen die op de nok van het huis worden geplaatst om de zolder een stuk lichter en ruimer te maken. Omdat de constructie van het dak moet worden aangepast zijn deze dakkapellen vaak zo’n 25% tot 50% duurder. Dit hangt af of het dakkapel aan een kant van het huis moet worden gemaakt of aan beide kanten.

Zo zie je dat er nog een hoop factoren meespelen in de prijs van een dakkapel. Wat een dakkapel precies kost is dus vooraf lastig te bepalen. Hiervoor moet men vaak een dakkapel offerte laten opmaken waarin alle wensen worden opgenomen. In veel gevallen komt er een gratis adviseur bij je langs die kijkt naar de wensen en mogelijkheden. Aan de hand daarvan ontvang je een gepaste dakkapel offerte.  Een eenvoudig dakkapel aan de achterkant van je huis begint zo rond de 3000 euro.

Rate this post

Door dakkapel