Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

euroncap-testTegenwoordig is veiligheid van een auto steeds belangrijker. Je wilt immers bij een eventuele aanrijding er zonder kleerscheuren vanaf komen. Daarom zijn we blij met de organisatie EuroNCAP welke onafhankelijk de meest verkochte auto’s met als bestemming Europa getest worden op veiligheid.

De EuroNCAP onderwerpt de auto’s aan diverse testen waaronder een aanrijding met een voetganger, een frontale botsing en een aanrijding vanaf de zijkant. Hierbij wordt gekeken hoeveel letsel inzittende kunnen oplopen door de crash. De EuroNCAP heeft een speciaal parcours waarbij de auto met 50 km per uur op een massief ijzeren blok wordt afgevuurd. In en om de auto zijn high-speed camera’s bevestigd welke zeer gedetailleerd kunnen vastleggen wat er allemaal gebeurt. In de auto zitten testpoppen (dummies) welke vol zitten met sensoren. De poppen voorin hebben de afmetingen en het gewicht van echte personen. De sensoren registreren hoeveel inpact elke crash heeft op een lichaamsdeel.

Ook de veiligheidssystemen in de auto komen aan bod. Sommige auto’s hebben bijvoorbeeld een veiligheidssysteem welke zelf remt om de inpact te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan Pedestrian Detection en Collision Warning with Auto Brake welke Volvo op sommige van haar modellen heeft zitten. Geen wonder dag Volvo dan ook 100% scoort op het onderdeel veiligheidssystemen.

Wie een nieuwe auto gaat kopen en in een veilige auto wilt rijden kan worden aangeraden om de testresultaten te bekijken van de EuroNCAP. Daar is bijvoorbeeld te zien dat de Volvo V40 de meest veilige auto is en op alle punten er goed scoort. De Suzuki Alto scoort behoorlijk slecht en haalt niet meer dan 3 sterren wat als een onvoldoende geïnterpreteerd kan worden.

5 Sterren is de maximaal score die behaald kan worden. De meeste auto’s scoren dan ook 4 à 5 sterren. Toch zijn er een aantal die 3 sterren scoren. Zeker als je veel kilometers moet gaan maken kun je deze beter laten staan. Tegenwoordig worden auto’s wel steeds veiliger. Autofabrikanten willen niet alleen de auto’s steeds zuiniger maken maar ook veiliger. Zeker als ze weten dat de EuroNCAP de auto gaat testen. 3-Sterren is immers een slechte publiciteit.

Bekijk een groot overzicht van de EuroNCAP test zodat je vooraf weet wat je koopt.

 

Rate this post

Door auto