Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

beginners gitaar kopenWanneer je als beginnende gitarist een gitaar wilt kopen kan dit soms best lastig zijn. Veel gitaristen weten namelijk niet wat een goede beginners gitaar is. Om je op weg te helpen behandelen we in dit artikel een aantal tips om je eerste gitaar met succes te kopen. Zo kom je te weten welke soort gitaar geschikt is voor beginners.

Western gitaar of klassieke gitaar?

De ene zegt dat een western gitaar (stalen snaren) beter is voor beginnende gitaristen, terwijl de ander de voorkeur heeft voor een klassieke gitaar (nylon snaren). In principe maakt het niet heel veel uit voor welke soort gitaar je kiest. In de meeste gevallen zal dit een akoestische gitaar zijn, omdat een elektrische gitaar erg prijzig is in de aanschaf. Dit heeft onder andere te maken met de gitaar accessoires. Zo heeft een elektrische gitaar een gitaarversterker nodig om geluid te kunnen maken.

Waarom geen tweedehands gitaar?

Misschien had je er nog helemaal niet over nagedacht om een tweedehands gitaar te kopen. Tweedehands gitaren zijn namelijk in verhouding tot nieuwe gitaren een stuk goedkoper. Wanneer je kiest voor tweedehands, dan is het verstandig om goed te letten op beschadigingen. Denk hierbij aan een kromme gitaarhals, want dan kun je helemaal niet gitaar spelen.

Met of zonder plectrum?

Een plectrum is een stukje plastic in de vorm van een driehoek. Gitaristen maken gebruik van een plectrum om de snaren aan te slaan. Voor beginnende gitaristen is een plectrum vaak wel een vereiste, omdat je zo beter specifieke snaren kunt aanslaan. Daarnaast heeft een plectrum het voordeel dat je geen last krijg van je vingers. Wanneer je op een western gitaar speelt kunnen de stalen snaren namelijk pijn doen aan de vingers.

Naast een goede beginner gitaar is het ook verstandig om meerdere gitaarcursussen te gaan vergelijken. Zo kun je ervoor kiezen om gitaarlessen te nemen bij een muziekschool of gewoon online.

Rate this post