Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

We zouden veel pagina’s nodig hebben om alle vechtsporten te benoemen en te omschrijven. Daarom beschrijven we in dit geval enkele bekende vechtsporten die in Nederland het meest beoefend worden. Maar wat is vechtsport nou eigenlijk? Dit wordt ook wel de meest praktische wijze benoemd waarop vechtkunst wordt benaderd. Met andere woorden: De technieken die je bij vechtkunsten leert, pas je toe in de praktijk en pas dan is het een vechtsport. Vechtsport is van oorsprong bedoeld als middel waarmee men zich kon verdedigen. Vandaag de dag is dat natuurlijk nog steeds het voornaamste doel, toch is voor velen het competitieve, sportieve element het belangrijkste. Meestal is het lastig om vechtsporten en verdedigingsporten van elkaar te onderscheiden. Want de meeste soorten vechtsporten zijn ontwikkeld ter verdediging van de mens. Naast de technieken die je aanleert om daarmee jezelf te kunnen verdedigen, is vechtsport ook een middel om je fysieke en mentale weerbaarheid te verhogen, de lichamelijke conditie te verbeteren en sterker te worden.

 

Meerdere soorten vechtsporten en/of krijgskunsten

In ons land zijn kickboksen, karate, Judo en in mindere mate Kung Fu en Aikido (dit laatste is meer een zelfverdedigingskunst) enorm populair.

  • Judo is een sport die ook wel wordt gezien als een meditatieve vechtsport. Met name bij kinderen is judo erg populair. Bij judo gebruikt men aanval- en verdedigingstechnieken. De sport bestaat uit vooral worpen en grepen.
  • Kungfu is in feite een stroming binnen de vechtsport. Het is een sport waartoe veel vechtkunsten behoren (Martial arts).
  • Aikido is een zelfverdedigingskunst die is ontwikkeld in Japan. Je maakt gebruik van de kracht en de beweging van de aanvaller en die zet je voort. Tevens geef je er richting aan. Aikido is een sport waarbij je in feite één bent met de beweging.
  • Karate is een vechtkunst. Karate ontstond ooit op de z.g. Ryukyu-eilanden. Het is een Japanse sport. Beoefen je Karate, dan gebruik je met name diverse stoot-, trap- en afweertechnieken.
  • Kickboksen is een populaire vechtsport in Nederland en daarbij mag men de handen en de benen gebruiken. Stoten en trappen op het gezicht zijn in wedstrijdvorm toegestaan. Kickboksen is zowel in Japan als in Amerika ontstaan. De Nederlandse opleidingen voor kickboksen staan erom bekend zeer volledig te zijn.
  • Jiujitsu is ook al een van de vele Japanse vechtsporten. De beoefenaars daarvan sturen aanvallen van tegenstanders in plaats van dat ze deze ontwijken.

Welke vechtsport moet je kiezen?

Uiteindelijk ben je natuurlijk zelf degene die een keuze moet maken. Ga niet zomaar op een willekeurige vechtsport maar bedenk vooraf wat je wilt bereiken.

3.3/5 - (7 stemmen)

Door admin