Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

judo-vechtsportHet is met name belangrijk om, indien je afvraagt welke vechtsport geschikt is voor jou, om erachter te komen wat je wilt en vooral wat je erg leuk lijkt om zelf te doen. We raden je aan om de sporten die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet, zelf nader te onderzoeken door bijvoorbeeld Youtube filmpjes te bekijken. Heb je eenmaal een selectie van vechtsporten gemaakt die je interessant lijken? Dan kan je trainingen bijwonen van de betreffende vechtsporten bij sportscholen in je buurt. Alleen dan maak je echt kennis met de sport en kan je op basis daarvan een keuze maken.

 

Je zelf leren verdedigen

Er zijn meerdere redenen om op vechtsport te gaan, bijvoorbeeld om jezelf te kunnen verdedigen. Goede vechtsporten op het gebied van zelfverdediging zijn judo, Krav maga (een Israƫlische vechtsport) of oosterse vechtkunsten zoals Aikido, Jiu-jitsu, en Karate.

 

Op zoek naar innerlijke rust en balans

oosterse-vechtsportVeel oosterse krijgskunsten hebben wel elementen van vechtsporten maar zijn meer toegerust met technieken waarbij innerlijke rust en balans gevonden wordt. Denk bijvoorbeeld aan Ta-chi of Aikido. Deze vechtkunsten zijn daarvoor zeer geschikt.

 

Met wapens of hulpmiddelen leren vechten

Je kan in bepaalde situaties terecht komen waarbij het gewenst is om over een hulpmiddel te beschikken waarmee je kan vechten of jezelf kunt verdedigen. Vechtsporten waarbij met een wapen wordt getraind zijn o.a. Aikido, Jiu-jitsu, Krav maga, Pencak silat en Kungfu. Vechtsporten die zich hiermee uitsluitend bezighouden zijn Kendo en schermen. Je leert ook om aanvallen met wapens af te slaan.

 

Oosterse vechtsporten

Wil je graag vechten volgens oosterse tradities? Eerlijk is eerlijk: Vaak draait het in oosterse vechtkunsten meer om de stijl (lees: Hoe ziet het er zo mooi mogelijk uit?) dan dat je echt goed leert vechten. De tradities zijn belangrijker. Echter hebben wel degelijk veel oosterse vechtsporten zich aangepast aan de westerse vechtkunsten en is er een sportief en competitief element toegevoegd. Denk daarbij aan bijvoorbeeld Jiu-jitsu, Judo, Karate, Pencak silat, Taekwondo, Tai-chi maar ook in de eerste plaats aan verschillen Kungfu stijlen.

 

Vechtsporten niet georiƫnteerd op oosterse tradities

Wil je echt leren vechten om jezelf te kunnen verdedigen? Dan kom je uit bij MMA, kickboksen, boksen, BJJ en in mindere mate worstelen. Met Krav maga leer je meer om aanvallen in bijzondere situaties (zonder aanvallen met wapens) neer te slaan.

Rate this post

Door admin