Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

winterbandentestDe winter staat weer voor de deur en dat betekend dat het weer kouder gaat worden. Naast de kou zal er ook mogelijk sneeuw gaan vallen en kan het wegdek bevriezen waardoor gladheid kan ontstaan.

Het rubber van normale autobanden, lees zomerbanden, zijn gemaakt van materialen welke bij gemiddelde temperaturen (boven de 7 gr.) goede rijeigenschappen vertonen waarbij het contact met het wegdek optimaal is. Deze banden verliezen hun positieve eigenschappen als de temperatuur onder de 7 graden komt. Het rubber wordt harder en verliest deels het contact met het wegdek. De remweg wordt langer en de kans op glijden neemt toe.

Winterbanden zijn van andere materialen gemaakt (andere samenstelling) waarbij het rubber ook bij extreem lage temperaturen zacht blijft en het contact met het wegdek blijft behouden. Je verliest dus niet de grip. Winterbanden behouden de grip in de sneeuw waar de zomerbanden het af laten weten. Dit heeft o.a. te maken dat het profiel van een winterband anders is dan die van een zomerband. Winterbanden kunnen tevens veel beter water afvoeren.

Wil je weten welke winterbanden het beste zijn? Lees dan de Winterbandentest 2014 en kom te weten welke banden je juist wel of juist niet moet kopen. Goedkoop is duurkoop.

Winterbanden zorgen niet alleen voor meer veiligheid voor jezelf maar ook voor een ander. Met winterbanden sta je sneller stil als je de rem intrapt. Indien je voorganger dat doet en winterbanden heeft dat klap jij er boven op omdat jouw remweg zonder winterbanden een stuk langer is.

 

Rate this post

Door auto