Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

In dit artikel besteden we aandacht aan Wing Chun als alternatieve zelfverdedigingsport. Deze sport is eigenlijk geen zelfverdedigingsport maar je kan deze vechtstijl wel gebruiken als middel om jezelf te beschermen. Je verdedigt jezelf door te vechten. Straatgevechten duren ten hoogste enkele seconden. En lang niet altijd de sterkste wint, vooral niet als die een Wing Chun beoefenaar als slachtoffer heeft uitgekozen. Leer je mannetje te staan en volg lessen Wing Chun. Je leert dan op agressieve en effectieve wijze voor jezelf op te komen.

 

De aanvaller wint

Veel gevechten eindigen op de grond. Je hebt in dat geval niets aan boksen, karate, Tae kwon do of tal van andere vechtsporten. Anderzijds heb je ook weinig aan judo wanneer het gevecht staand plaatsvindt. Wing Chun of Krav Maga is hierbij de oplossing! Wat ons betreft is Wing Chun verreweg de meest volledige vechtsport, waarbij jij jezelf uit allerlei situaties kan redden. De vechtstijl Kung Fu is de eigenlijke grondlegger voor Wing Chun. Veel technieken zijn uit deze stijl gekopieerd maar overbodige, sierlijke bewegingen zijn compleet weggelaten. Kenmerkend voor Wing Chun is dat de aanvaller zelf aangevallen wordt! Het is een verrassingselement die bij veel vechtsporten ontbreekt. Bij veel vechtsporten, zelfs bij boksen of kickboksen, vecht men vanuit de verdediging. Bij Wing Chun niet. Je valt zelf aan net vóór het moment dat je wordt aangevallen, tijdens of gelijk daarna. Geen enkele tegenstander zal dit verwachten en degene zal dan ook overrompelt zijn. Je valt zeer agressief aan, waarbij je een regen van stoten en trappen afvuurt op het lijf van je tegenstander. Ervaren vechters halen zelfs tot 7 á 8 stoten per seconde! Wing Chun vechters rusten geen moment. De tegenstander moet murw worden geslagen en getrapt en mag geen moment krijgen om na te kunnen denken.

 

Snelheid en de juiste techniek

Je hebt weinig kracht nodig om toch een goede vechter te zijn. Bij Wing Chun draait alles dan ook om de technieken en de snelheid waarmee je reageert. Je vecht op korte afstand, zodat je aanvaller geen bewegingsruimte krijgt. Jij bent gespecialiseerd in stoten en trappen op korte afstand. Hoewel de technieken die je krijgt aangereikt niet sierlijk ogen, zijn ze wel uitermate praktisch en val je hiermee aan en verdedig jij jezelf op hetzelfde moment. Wing Chun is een vecht- en zelfverdedigingsport ineen.

5/5 - (1 stemmen)

Door admin