Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

bloedvat-ontstekingAls je aan Kawasaki denkt dan denk je waarschijnlijk meteen aan het motormerk Kawasaki. Echter is er een Japanse geleerde welke een ziekte heeft ontdekt waaraan zijn naam is verbonden.
Deze ernstige ziekte, ‘De ziekte van Kawasaki’ is een ontsteking aan de bloedvaten. Deze ziekte komt veel vaker voor bij jonge kinderen dan bij ouderen. De meeste die de ziekte van Kawasaki krijgen zijn niet ouder dan een jaar of 5. Opvallend is dat de ziekte vaker in de koude maanden, waaronder de winter en lente, opduikt. Het gevaar van deze ziekte is dat het hart aangetast kan worden welke een dodelijke of onherstelbare afloop kan hebben.

Zeldzame vorm

Wanneer er een ontsteking optreedt aan de bloedvaten dan gebruikt men de verzamelnaam vasculitis. De ziekte van Kawasaki is een zeldzame vorm van vasculitis. 1 op de 4 kinderen lopen het risico om complicaties op te lopen waarbij hartziektes waaronder problemen aan de kransslagaders kunnen optreden. Ook kan er een ontsteking optreden aan de hartspier, kunnen zich absnormale hartritmestornissen optreden en kunnen er problemen ontstaat aan de hartklep. Wanneer er een ontsteking optreed aan een kransslagader dan kan er een bolling ontstaan in de slagaderwand. Dit wordt aneurysma genoemd. Het gevaar is dat de bolling een blokkade kan veroorzaken waardoor er minder bloed door de ader heen kan stromen. Dit kan leiden tot een hartaanval. Ook is een interne bloeding mogelijk.

Kenmerken van de ziekte van Kawasaki

ziektenhuis-kindKenmerken van de ziekte van Kawasaki zijn koorts, huiduitslag, bloeddoorlopen ogen, opgezwollen lippen, een rode aardbeitong, gezwollen handen en voeten, roodheid aan de handpalmen en voetzolen en lymfeklieren in de nek die gezwollen zijn.
Op dit moment bestaan er nog geen specifieke test waarmee aangetoond kan worden of het om de ziekte van Kawasaki gaat. De arts kan echter een aantal andere ziektes uitsluiten waardoor het aannemelijker wordt dan het om deze zeldzame ziekte gaat.

Ziekte verloop en medicijnen

pillenArtsen zullen snel beginnen met het toedienen van medicijnen. Het doel is om de koorts en ontsteking te verlagen. Een veel gebruikt medicijn is aspirine. Hierdoor zullen de gevaren snel afnemen. Er zullen 6 tot 8 weken lang testen worden gedaan waarbij het hart- en vaatstelsel wordt gecontroleerd. Een kindercadioloog zal nauwlettend toezicht houden.

Meer over de ziekte van Kawasaki vind je op http://ziektevankawasaki.nl

Rate this post

Door admin