Herken jij het probleem dat er heel weinig bezoekers op je website terecht komen? Wat je ook doet of uithaalt, er veranderd weinig. Het bezoekersaantal blijft laag. Waarschijnlijk sta je niet op een van de eerste pagina’s van Google als je gaat zoeken op woorden welke verband houden met je site.
Zoekmachine optimalisatie de oplossing
Hoger scoren in de zoekmachine, dus met andere woorden beter ranken, doe je door je website te optimaliseren. Zoekmachine optimalisatie houdt dus in dat je de website moet verbeteren zodat hij zoekmachine vriendelijk wordt. Er bestaat ook zoiets als over-optimalisatie wat betekend dat je te ver gegaan bent met het optimaliseren van je website. Ook dit heeft een negatief effect op je website.
SEO of Zoekmachine Optimalisatie
De termen SEO en Zoekmachine Optimalisatie hoor je vaak voorbij komen. SEO is de Engelse benaming voor Zoekmachine Optimalisatie en betekend letterlijk Search Engine Optimalisation.
Updates van Google
Google voert regelmatig nieuwe updates door. De updates zijn bedoeld om de kwaliteit van de zoekmachine en zoekresultaten te verbeteren voor de gebruiken. Er zijn een groot aantal websites die zakken in de resultaten en een enkeling die stijgt. De regels worden aangescherpt en waardoor je voorheen een goede positie kon behalen werkt nu niet meer. Je Zoekmachine Optimalisatie uitbesteden is daarom niet onverstandig. De meeste SEO specialisten zijn op de hoogte van alle nieuwe regels en weten precies wat ze wel en niet moeten doen aan een website om hem hoger te krijgen in Google.
Veel factoren die invloed kunnen hebben
Omdat Google ook niet stil blijft staan, veranderen de regels binnen de zoekmachine. Tegenwoordig scoor je dus ook punten als je website gebruiksvriendelijk is en goed weergegeven wordt op mobiele apparaten. Gebruikers willen niet te lang wachten anders klikken ze weg. Je site moet dus ook een beetje vlot worden ingeladen. SEO is heel breed en er zijn zo’n 200 factoren die invloed hebben op je positie. De prijs die je betaald om je site hoger te krijgen is per situatie weer verschillend. Aangezien er zo veel factoren zijn kun je niet in een keer aan alles voldoen, en bovendien heeft alles tijd nodig. Van pagina 4 naar pagina 1 lukt je niet in 1 week.
Linkbuilding de sleutel?
Wellicht heb je al vaker van het woord linkbuilding gehoord. Linkbuilding is het opbouwen van het aantal links naar jouw site toe. Wellicht zijn er al een aantal personen geweest die je hebben benaderd om een linkje te ruilen omdat dat beter zou zijn voor je Google ranking. 9 Van de 10 keer moet je dit niet doen! Een groot aantal links en linkruilen zullen eerder schade aan je site toebrengen in plaats van het verbeteren van je positie. De nieuwe richtlijnen van Google hebben namelijk een hoop veranderd. Alleen hoge kwaliteit links welke aan de juiste eisen voldoen hebben een positieve uitwerking. Heb je er weinig tot geen verstand van, dan kun je beter van linkbuilding afblijven.
Tips om hoger te komen in Google
Deze tips heb je wellicht vaker voorbij zien komen en blijft ongewijzigd. Tip: Schrijf je teksten voor bezoekers en niet voor Google. Google kan meten wat de bezoeker doet op je website. Wordt hij geboeid door je tekst of is hij binnen een paar seconde weer weg? Met een goede tekst kun je bezoeker boeien en dat heeft voor Google de meeste waarde. De volgende Tip is: besteed je Zoekmachine Optimalisatie uit als je resultaat wilt hebben. Als je niet weet waar je mee bezig bent kun je de positie zelfs slechter maken.
Goed artikel!