Hier je backlink plaatsen? Dat kan. Neem hiervoor contact op.

Net als in dit jaar hebben in 2016 weer veel mensen recht op zorgtoeslag. Of u hier recht op hebt en hoeveel zorgtoeslag u precies kunt krijgen hangt van een aantal dingen af. Veel mensen vinden het maar onduidelijk of veel werk om dit uit te zoeken. De zorgtoeslag die u per jaar kunt krijgen kan echter oplopen tot 936 euro per jaar!

Zorgtoeslag 2016 – Waarom zorgtoeslag?

Het hebben van een zorgverzekering is tegenwoordig verplicht voor alle Nederlanders van 18 jaar en ouder. Om er voor te zorgen dat deze verzekering voor iedereen betaalbaar is, heeft overheid de Zorgtoeslag bedacht. Om dit zo eerlijk mogelijk te maken, is de hoogte hiervan afhankelijk van het inkomen. Hoe minder u verdient, hoe meer zorgtoeslag u kunt krijgen. Bent u getrouwd, of woont u samen? Dan telt het inkomen van u beide.

Zorgtoeslag 2016 – 18 jaar

Iedereen die 2016 18 jaar of ouder is, kan zorgtoeslag aanvragen. Wordt je in 2106 achttien jaar, dan krijg je pas zorgtoeslag in de maand nadat je 18 jaar geworden bent. Als je op 10 maart jarig bent en 18 jaar wordt, kan je zorgtoeslag aanvragen vanaf april.

Zorgtoeslag en spaargeld

De hoogte van uw spaargeld en vermogen telt mee of u wel of geen zorgtoeslag kunt krijgen. De eerste  € 82.093 tellen voor u en uw eventuele partner niet mee. Zit u hier boven, dan kan dit gevolgen hebben voor de Zorgtoeslag 2016.

Rate this post